BKK: jól működik az új jegyautomata-hálózat

Forrás: MTI

 2015. január 09. 13:11

Jól működik az elmúlt évben bevezetett új jegyautomata-hálózat, a gépek 2015 első napjaiban több mint 600 millió forint bevételt generáltak - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel. Tájékoztatásuk szerint ezért nem bővítik a viszonteladói hálózatot.

Közlésük szerint a 270 gép néhány hónap alatt csaknem 10 milliárd forint bevételt gyűjtött. Mivel a rendszer jól működik, a BKK nem tervezi a viszonteladói hálózat bővítését. Hozzátették: céljuk, hogy minden értékesítési ponton, éjjel-nappal hozzáférhető legyen a csaknem teljes termékkínálat, és ennek leginkább a saját üzemeltetésű automaták felelnek meg.

A Világgazdaság csütörtöki számában jelent meg, hogy bár a trafiktörvény legutóbbi módosítása szerint az idén már tömegközlekedési jegyet és bérletet is árusíthatnának a trafikokban, a budapesti dohányboltokban erre nem lesz lehetőség. A BKK indokai között a jól működő automatahálózat mellett az is szerepelt, hogy a trafikban nem tartózkodhat 18 éven aluli személy, és a nem dohányzók sem gyakran térnek be oda - írta a kap.