Bővül a kerékpárút-hálózat a tokaji borvidéken

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 21. 13:34

Mád és Tarcal között a 19 kilométeres tokaji körhöz kapcsolódva jön létre bicikliút, összességében több mint 8 kilométeren. A tokaji, mádi és tarcali önkormányzat ajánlatkérése nyomán két részprojekt megvalósítása indulhat meg.

A Mád és Tarcal közötti 7,6 kilométeres szakaszon kerékpáros nyom (külön projektben megvalósuló szervízút), több mint 5 kilométeren klasszikus kerékpárút jön létre. Ezt a szakaszt a LASPED kivitelezi nettó 526 millió forintos szerződéses értéken – számolt be róla a Magyar Építők.

A másik szakasz Tarcal belterületén jön létre egy 3 kilométeres szakaszon: kerékpárút, közös gyalog- és kerékpárút, kerékpáros hídműtárgy és kerékpársáv épül ki. Ezen részprojekt munkálatait a MENTO Kft. nettó 260 millió forintos szerződéses értéken végzi el.

Mád és Tarcal között kerékpárút jön létre

Fotó: 123rf.com

 

Korábbi sajtóhírek szerint a fejlesztés közvetlenül kapcsolódik az úgynevezett Tokaj-kör kerékpáros útvonalhoz. A Tokaj-kör kiépítése során a tokaji Kopasz-hegy körül jön létre kerékpárút a Tokaj-Tarcal-Bodrogkeresztúr-Tokaj útvonalon, mintegy 19 kilométeren. Az átfogó fejlesztés korábbi ütemét a KE-VÍZ 21 Zrt. és a Zemplénkő Kft. konzorciuma végezte el: ennek során 2,81 kilométeren új, háromszor egy sávos kerékpárút épült ki Tokaj belterületén, valamint 3,63 kilométeren a már meglévő földutakat aszfaltozták le.