Budapestre jön az ECTAA

Forrás: turizmus.com

 2017. április 09. 14:23

Minden esély megvan arra, hogy novemberben a magyar fővárosban tartsa közgyűlését az európai utazási irodai szövetségek érdekvédelmi szervezete, az ECTAA – jelentette be Erdei Bálint a MUISZ közgyűlésén, április 7-én Umagban, a Melia Coral konferenciatermében.

A magyar szövetség elnöke beszámolójában kitért arra is, hogy több, az irodák számára fontos kérdésben egyeztetnek a Magyar Turisztikai Ügynökséggel. Hatástanulmányt készítenek az uniós utazási irányelv magyarországi alkalmazásának várható hatásáról, valamint a vagyoni biztosíték intézményrendszerének megerősítéséről egy országos garancia alap létrehozásával.

Erdei Bálint beszámolt arról is, hogy az április 26-án esedékes Busexpo rendezvényen egy különjárati szekciót szerveznek az utazási irodáknak és a buszos szolgáltatóknak, hogy megvitassanak olyan kérdéseket, mint például az autóbuszos vállalkozások regisztrációs és minimálbér fizetési kötelezettsége az Európai Unió egyes tagállamaiban, valamint a kormányzati elvárásokat az autóbuszos diák utaztatásban.

A MUISZ isztriai közgyűlésén, április 8-án reggel majdnem mindenkit sikerült a kamera elé invitálni a Hotel Melia Coral bejáratánál

Fotó: turizmus.com

Még a tavaszi eseményeknél tartva, a hallgatóság megtudhatta azt is, hogy a soron következő MUISZ vacsorán, május 10-én, Gödöllőn, a Királyi Kastélyban Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Ügynökség általános vezérigazgató-helyettese lesz a meghívott előadó, s prezentációt tart majd Hangya Edina, a Máltai Turisztikai Hivatal magyarországi képviselője.

Az elnöki beszámoló kitért arra is, hogy gyakorlatilag készen van a felelősségbiztosítási termék , bár néhány kérdés még tisztázásra vár. A MUISZ szeretné, ha utazásszervezők számára kötelezővé tennék ezt a biztosítási formát, már csak azért is, hogy ne kelljen arra várni, összejön-e legalább 40 tagiroda, ami, jelenleg az előfeltétele annak, hogy a Colonnade biztosító megadja a kialkudott 20 százalék kedvezményt. Erdei Bálinttól megtudhatták ezt is, hogy, most, miután elkészült a felelősségbiztosítási termék, bejelentkezett partnernek több olyan biztosító is, amelyik korábban nem mutatott érdeklődést. Így előállhat a helyzet is, hogy piaci verseny alakuljon ki, s ettől mérséklődjenek az árak.

A felelősségbiztosításról részletes prezentációt tartott Török László alkusz (Willbot & Kopking's), aki a MUISZ partnereként tárgyal a biztosítóval.

A közgyűlés szakmai programjában a résztvevők meghallgatták Molnár Judit alelnököt is, aki prezentációt mutatott be a „miért érdemes irodával utazni" nagyközönségi médiakampányról.

Végezetül, a résztvevők memóriáját és szakmai ismereteit próbára tevő, oldott hangulatú vetélkedő zárta a munkával töltött fél napot.