Ötvenöt kilométeren lehet kerekezni Sellye és a Mecsek között

Forrás: MTI

 2024. január 04. 18:22

Több mint 400 millió forintos forrásból fejlesztették a kerékpáros kapcsolatot Baranyában a horvát határszélen fekvő ormánsági Sellye és a Mecsek között.

A Baranya Vármegyei Fejlesztési Ügynökség NKft. vezette konzorcium közleménye szerint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) elnyert 401 millió forintból 55 kilométernyi kerékpáros útvonalat alakítottak ki.

A beruházás java részét közutakon, táblás kijelöléssel, forgalombiztonsági beavatkozások mellett valósították meg, de például Orfű és Kovácsszénája között természeti környezetben egy 1600 méter hosszú kerékpárút is épült.

Kovácsszénája környékén 1600 méteres kerékpárút épült

Fotó: Kovácsszénája/Facebook

A beruházás déli végpontja Kákics település, ahonnan Sellyét elérve kapcsolódhatnak a kerekezők a nemzetközi EuroVelo13 kerékpárúthoz, illetve a Ős-Dráva kerékpárúthoz, míg északi végpontján, Magyarszéknél a Komló-Sikonda kerékpárút érhető el. A kerékpárút Orfűn is áthalad, ahonnan egy másik kerékpárúton Pécsig is el lehet tekerni. A turizmusfejlesztési céllal megvalósított beruházás keretében a kerékpárút nyomvonala mentén, a turisztikai célpontoknál kerékpártárolókat is építettek.