Dokumentumellenőrző szolgáltatást indít az Air France

Forrás: turizmus.com

 2021. július 20. 14:23

Ready to Fly néven új szolgáltatást vezet be az Air France az ügyfeleinek, így az utazás megkezdése előtt ellenőrizhetővé válnak a szükséges dokumentumok, és egyszerűsödik az utasfelvételi eljárás.

Az Air France a koronavírus-járvány kezdete óta minden tőle telhetőt megtett azért, hogy segítse az utasait, és elérhetővé tegye az országokba való belépésre vonatkozó hasznos információkat. Ezek az adatok az airfrance.traveldoc.aero oldalon olvashatók – írja közleményében a légitársaság.

Az új szolgáltatással még tovább egyszerűsödik az adatok kezelése. A Ready to Fly abban segít az utasnak, hogy összegyűjthetővé válnak az egészségügyi dokumentumok, amelyek az utazáshoz szükségesek. Az indulás előtt néhány nappal az ügyfél e-mailt kap, amelyben az előírt igazolások feltöltésére kérik. Ezeket utána átnézik, ha minden hiánytalanul megvan, akkor jóváhagyó üzenet érkezik, a kiállított beszállítókártyára pedig rákerül a „Ready to Fly” digitális pecsét, így az indulási oldalon az Air France szakemberei gyorsabban végezhetnek az utas kezelésével, és a beszállítási folyamat is egyszerűbb lesz.

Ha egy dokumentum hiányzik, vagy maga a feltöltött igazolás hiányos, akkor hiánypótlást kérnek, de ezeket az utas akár a repülőtéren is bemutathatja a személyzetnek.

Az Air France új szolgáltatása az utasoknak is óriási segítséget jelent

Fotó: Air France

A szolgáltatás ingyenes és önkéntes, használatával az ügyfelek nyugodtabban utazhatnak, mivel tudják, hogy minden szükséges igazolással rendelkeznek a repülőgépbe való beszálláshoz, emellett a repülőtéri ellenőrzési folyamatok is sokkal gyorsabbak, egyszerűbbek lesznek.

A Ready to Fly szolgáltatás július 17-től fokozatosan válik elérhetővé a francia belföldi, majd európai járatokon.