Doncaster Sheffieldben nyit bázist és hét új járatot indít a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 13. 20:10

Doncaster Sheffield-i új bázisáról a Wizz Air spanyolországi, ciprusi, portugáliai, lengyelországi, szlovákiai és a romániai úti célokra indít új járatokat október második felében.

Doncaster Sheffield – London-Luton mellett – a Wizz Air UK, a csoport Egyesült Királyságban bejegyzett légitársaságának második bázisa lesz. A fuvarozó egy Airbus A320 típusú repülőgépet telepít a Yorkshire-i repülőtérre, és hét új járattal bővíti jelenleg tíz útvonalból álló Doncaster Sheffield-i hálózatát.

A Wizz Air első járata 14 éve szállt fel a Doncaster Sheffield-i repülőtérről, azóta pedig az itteni legnagyobb légitársasággá nőtte ki magát, évente több mint egymillió utast szállítva közép- és kelet-európai járatain.

Az új, Doncaster Sheffield-i bázisról a Wizz Air olyan új úti célokra indít járatot, mint a spanyolországi Alicante és Malaga, a ciprusi Lárnaka, a portugáliai Faro, a lengyelországi Lublin, a szlovákiai Kassa és a romániai Szucsáva.

A Wizz Air UK új bázisával a Doncaster Sheffield-i repülőtér éves szinten 150 ezer ülőhely-kapacitással bővül, és a légitársaság közleménye szerint 36 közvetlen és 110 közvetett munkahelyet teremt a doncasteri régióban.

A Wizz Air új útvonalai a Doncaster Sheffield repülőtérről

 

Forrás: Wizz Air

Az új repülőgép érkezésével a Wizz Air egyesült királyságbeli flottája összesen 11 repülőgépből fog állni. A légi fuvarozó a Doncaster Sheffieldből induló új járatokkal kiegészülve 2020 hátralévő részében közel 1,8 millió ülőhelyre kínál jegyet az Egyesült Királyságban, összesen 107 útvonalon. 2020 áprilisa óta több mint 200 új útvonallal bővítette hálózatát, Doncaster Sheffield a közelmúltban Bákóban, Dortmundban, Lvovban, Lárnakában, Milánó-Malpensában, Tiranában és Szentpéterváron bejelentett új bázisok sorát erősíti.

A Wizz Air egy Airbus A320 típusú repülőgépet telepít a Yorkshire-i repülőtérre

Fotó: Wizz Air

A kiadott közlemény szerint Doncaster Sheffield az Egyesült Királyság egyik leggyorsabban növekedő repülőtere, amely több mint 60 millió fonttal járul hozzá Sheffield régiójának költségvetéséhez, és több ezer ember számára nyújt munkalehetőséget.