Egyre népszerűbb itthon a China Airlines

Szerző: Wagner Zsuzsa

 2014. május 13. 16:45

Mintegy 40 magyar utazási iroda képviselőjének részvételével 2014. május 13-án szakmai bemutatót tartott az Aviation GSA, amely három éve látja el a tajvani China Airlines képviseletét Magyarországon.

A Mirage Fashion Hotelben tartott bemutatón Sárdi Rezső, az Aviation GSA Co. tulajdonosa elmondta: a China Airlines az erősödő konkurenciaharc ellenére tavaly 30 százalékos forgalomnövekedést ért el a magyar piacon. Tavaly Balira, Ausztráliába és Új-Zélandra utaztatták a legtöbb magyart, de népszerű úti céljuk volt Vietnam, Mianmar és Kambodzsa is.

A budapesti képviselet legújabb híre, hogy május 18-tól az eddiginél kedvezőbb árakkal jelenik meg a légitársaság a magyar piacon. Az egyirányú és a gyermekjegyek az eddigi 75 helyett a teljes ár 67 százalékáért lesznek megvásárolhatók. Az Ausztráliába és Új-Zélandra utazók a turistaosztályon is 40 kg súlyú poggyászt adhatnak fel, míg a hazautazó állampolgárok szintén 40 kg poggyászkeretet kapnak a légitársaság bármely célállomására.

Egy másik újdonság, hogy októberben három Boeing 777-300ER típusú gépet helyez üzembe a China Airlines, előbb rövid, majd hosszú távú útvonalakon. 2015-ben további öt, 2016-ban újabb két gép kezdi meg üzemelését. Az új gépek turistaosztályán bevezetik az ún. Skycouch üléseket, amelyek három ülés összenyitásából kialakított kettős ülések lesznek.

Budapestről az utasok négy európai átszállási ponton – Bécs, Frankfurt, Amszterdam, Róma – keresztül érhetik el a China Airlines Tajpejbe tartó járatát. Bécsből mindössze egy átszállással lehet eljutni a kiválasztott ázsiai célállomásra.

 

Ausztráliába, Új-Zélandra, Balira, Vietnamba és a Fülöp-szigetekre a magyar piacon jelenleg a China Airlines árai a legkedvezőbbek, Ausztráliába és Új-Zélandra például Tajpejen keresztül repülőtéri illetékkel együtt már 315 ezer forintért is el lehet jutni. Kedvező árú kombinációs lehetőségek is kínálkoznak több ország érintésével. Tajpejből kiindulva számos ázsiai úti célba külön szakaszjegyeket is kínál a légitársaság. Menetrendi csatlakozás híján, hosszabb várakozás esetén Tajpejben ingyenes városnézést, éjszaka ingyenes szállást biztosítanak. A jegyáraknál nincs minimum és maximum tartózkodási idő, a visszautazás dátuma pedig ingyenesen módosítható. Az üzleti utazók számára kedvező, hogy a Budapest-Frankfurt, ill. Amszterdam szakaszon a felhordó légitársaságok turistaárakat alkalmaznak, így például Új-Zélandra már 885 ezer forintért is el lehet jutni a China Airlines business osztályán.

A csoportokat szervezőknek jó lehetőség, hogy szeptember 1. és november 30. között a csoportok 16. tagja ingyenesen utazhat a légitársasággal.