Három járatot indít Szaúd-Arábiába Budapestről a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 25. 13:26

A Szaúd-Arábiában idén megkezdett bővítése részeként hamarosan három járatot indít Budapestről az ország legnépszerűbb úti céljaira a Wizz Air. Utasai számára így Rijád, Dzsidda és Dammám városa is elérhető lesz a magyar fővárosból.

A Vörös-tenger partvidékén fekvő Dzsidda, valamint Szaúd-Arábia több százéves múltú fővárosa, Rijád 2023 januárjától, a Perzsa-öbölnél található Dammám pedig 2023 áprilisától lesz elérhető a Wizz Air utasai számára, így még könnyebben megközelíthetővé válnak ezek az egzotikus úti célok – tájékoztatott a légitársaság.

A viteldíj mindhárom úti célba 22 250 forinttól indul.

Járatinformációk:

Budapest – Rijád (Riyadh): hétfő, péntek, 2023. január 9-től

Budapest – Dzsidda (Jeddah): kedd, szombat 2023. január 10-től

Budapest – Dammám: csütörtök, vasárnap 2023. április 20-tól

Rijád – A szaúdi fővárosba 2023 januárjától repülhetünk közvetlen járattal

Fotó: Wizz Air

Történelmi jelentőségű lépés volt, amikor 2019. szeptember 27-én Szaúd-Arábia megnyitotta kapuit a turizmus előtt, lehetővé téve a turista célú vízumkérelmezést több mint 50 ország, köztük magyar állampolgárok számára is. A Covid-19 korlátozások enyhítése és a PCR-tesztre vonatkozó követelmények eltörlése a beoltott utazók számára ismét egyszerűbbé tette a légi közlekedést. Szaúd-Arábia beutazási feltételeiről a Konzuli Szolgálat oldalán tájékozódhat.

A Wizz Air javasolja, hogy az utazni vágyók mindenképpen ellenőrizzék, és szükség esetén újítsák meg a már lejárt, vagy lejárat közeli (kevesebb, mint 3 hónapig érvényes) úti okmányukat a repülőutak előtt.