Heti 31 járatot indít Budapestre a KLM a nyári időszakban

Forrás: turizmus.com

 2023. március 28. 14:39

A holland királyi légitársasággal összesen 96 interkontinentális és 69 európai célállomás lesz elérhető az október végéig tartó időszakban. Tovább nő az ázsiai járatok száma, Budapestre pedig heti 31 járat közlekedik.

Az európai hálózatban a megszokott járatok mellett újdonság, hogy a téli időszakban debütált Nantes a nagy érdeklődés miatt nyáron is elérhető marad, naponta három járat közlekedik majd Amszterdamból a francia városba. Bretagne régió központjába, Rennes-be mostantól minden nap biztosít majd eljutást a vállalat.

Budapestre a nyári időszakban hetente 31 alkalommal közlekedik a légicég: hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap öt, kedden és csütörtökön négy, szombaton pedig három járat lesz Ferihegy és Schiphol között.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korlátozások lazítása okán a KLM tovább bővíti kínálatát Ázsiában és összesen 16 célállomásra repül majd a kontinensen, ez kétszer annyi, mint egy évvel korábban. Pekingbe és Sanghajba minden nap indulnak repülőgépek és újra elérhetővé válik Hongkong, ahová hetente három járat lesz Amszterdamból. Tajpej Szöulon keresztül lesz elérhető hetente kétszer.

Szintén Szöul érintésével lehet majd eljutni Oszakába (hetente kétszer), illetve Tokió Narita repülőterére (hetente háromszor), de emellett a japán fővárosba közvetlen járatok is indulnak hetente két alkalommal, a járatszám szeptembertől heti ötre emelkedik.

Denpasarba és Jakartába Szingapúron keresztül lehet majd eljutni, Manilába pedig Kuala Lumpuron keresztül repül a holland légitársaság. Delhibe és Mumbaiba minden nap, Bengaluruba hetente öt alkalommal lesz járat.

A nyári menetrendben tovább nőtt a KLM ázsiai úti céljainak száma

Fotó: Air France-KLM

Észak-Amerikában 18 célállomás lesz elérhető, az Egyesült Államokban egyebek közt New York, Atlanta, Austin, Washington, Las Vegas, San Francisco és Los Angeles szerepel a célállomások között. Torontóba heti 13-ra bővül a járatszám, emellett Kanadában Edmonton, Montreal és Vancouver szerepel még a járathálózatban. A KLM Premium Economy utazási osztálya nyáron a New York-i, Los Angeles-i, austini, torontói és Calgary-i járatok fedélzetén lesz elérhető.

A Közel-Keleten Dubaj és Tel Aviv minden nap elérhető lesz, utóbbi célállomásra Boeing 777-esek közlekednek majd. Kuvaitvárosba szintén minden nap lesz járat, innen hetente négy alkalommal Bahreinbe, háromszor pedig Maszkatba indulnak tovább a repülőgépek.

A Karib-térségben Aruba, Bonaire és Curacao minden nap elérhető lesz, utóbbi célállomásra júliusban és augusztusban heti 10 járat közlekedik majd. Port of Spain és Sint Maarten felé hetente három alkalommal indulnak járatok.

Suriname fővárosába, Paramaibóba heti hatszor közlekedik a KLM a nyári időszakban.

A holland légitársaság járathálózatában 10 dél-amerikai célállomás szerepel az október végéig tartó időszakban, köztük Sao Paulóba, Buenos Airesbe és Panamavárosba minden nap el lehet majd jutni a KLM gépeinek fedélzetén. Costa Ricába heti három járat lesz május közepéig.

Afrikában szintén 10 városba közlekedik majd a KLM. Nairobiba, Fokvárosba és Johannesburgba minden nap, Zanzibárba hetente két járat lesz Dar es Salaamon keresztül.