Innovatív digitális alkalmazások a Lufthansánál

Forrás: turizmus.com

 2016. március 17. 16:37

A Lufthansaa légitársaságok közül elsőként teszteli a müncheni csomópontban a helyszínalapú szolgáltatásokat. Ha az utas aktiválja okostelefonján ezt a jellemzőt, a légitársaság a Lufthansa-alkalmazáson keresztül tájékoztatni tudja őt a tartózkodási helyen releváns kínálatról és szolgáltatásokról.

A tesztidőszakban a müncheni utasok 25 euróért igénybe vehetik az üzleti váró szolgáltatásait. A müncheni váró közelében tartózkodó utasok személyre szabott „push" üzenetet kapnak erről a lehetőségről – ha törzsutas-státusuk vagy foglalási osztályuk révén egyébként nem jogosultak belépésre. A megoldás a terminál bizonyos pontjain telepített „iBeacon" helymeghatározó egységek segítségével működik. A Lufthansa néhány hónapon belül más repülőterekre is kiterjeszti a helyszínalapú szolgáltatásokat. Az üzleti váró ingyenes étel- és italfogyasztást, valamint kellemes környezetet biztosít a dolgozni vagy pihenni vágyó utasoknak.

Szintén új kényelmi szolgáltatás, hogy a turista osztály utasai kiegészítő jegyet vásárolhatnak az üzleti osztályra. A kis és közepes hosszúságú útvonalakon már korábban is elérhető szolgáltatást jelenleg öt nagy távolságú járaton tesztelik: München és Los Angeles illetve Szöul, valamint Frankfurt és Delhi, Sanghaj illetve Torontó között.

Az elektronikus poggyászszelvény szintén jól példázza, milyen fejlesztéseket hajt végre a Lufthansa a digitalizálás, valamint a big data és az analitikai technológiák használatával. A Lufthansa utasai a digitális poggyászszelvény segítségével ellenőrizni tudják csomagjaik aktuális helyét. Földet érés után az alkalmazás tájékoztatást küld arról, hogy pontosan melyik poggyászszállító szalagra érkezik a csomag. Ez a szolgáltatás jelenleg Frankfurt, München, Stuttgart és Milánó repülőterein elérhető, és további kiterjesztése várható.

Erre a fejlesztésre is vonatozik a SMILE (Surpass My Individual Lufthansa Experience) program, amely gondoskodik róla, hogy az ajánlat csak azokhoz az ügyfelekhez jusson el, akik potenciálisan érdeklődnek iránta.