Kastélytúra a Körös-Sárréten

Forrás: turizmus.com

 2015. március 02. 14:04

A térség klasszikus, emblematikus épületeit felfűző kastélytúra kidolgozásába kezdett a Füzesgyarmati Tourinform-iroda és a Körös-Sárrét Turizmusáért Egyesület.

Az útvonal nem csak a www.sarretitura.hu oldalra kerül fel, az útvonalról áprilisra kiadványt is készítenek, mely a kastélyokat régi és új fotókon keresztül mutatja be, a látogatókat pedig konkrét információkat segíti. A jövő évre pecsétfüzet kiadását és nyereményjáték elindítását tervezik – informálta szerkesztőségünket Tőkésné Gáli Mónika, a Tourinform-iroda vezetője.

Megtudtuk: az iroda Szeghalomról Füzesgyarmatra költöztetése 2013-ban jó öltetnek bizonyult, hiszen a turisztikai vonzerők közelében a helyi turisták segítésére is tudnak összpontosítani. A betérőket, köztük a Kastélypark Fürdő kempingjében érkező vendégeket angol, német és orosz nyelven szolgálják ki.

 

A tavaly beszerzett 74 Schwinn Csepel kerékpárra építő kölcsönző hálózat nagyon népszerű, a biciklik a térség mind a kilenc településén elérhetők, májusban két bringóhintót is beszereztek. Előnyös, hogy Füzesgyarmatról Körösladányig kiépített kerékpárúton lehet eljutni.

A térségben a vendégéjszakák száma örvendetes növekedésnek indult, sikerült azta 2011-es szintre visszatornázni. Füzesgyarmaton 2014-ben 23.000 vendégéjszakát számoltak, a szép eredményben a 2014 januárjában újranyílt Hotel Gara***-nak nagy szerepe volt.

A www.sarretitura.hu oldalon az aktualizált rendezvénynaptár és települések bemutatása mellett a legfrissebb túraajánlatok is megtalálhatók, a www.sarretlife.hu oldalon a határmenti terület életével kapcsolatos hírek olvashatók.  A határon túli partnerekkel való kapcsolatfelvételnek köszönhetően folyamatosan a helyi programajánlók és a térséget népszerűsítő cikkek jelennek meg erdélyi online és nyomtatott felületeken, Újvidékkel is keresik az együttműködési lehetőségeket.