Kihívás előtt a Budapest Airport

Forrás: AIRportal.hu

 2019. április 18. 20:12

Hetvenhét pontból álló követeléslistát adott át a kormány a Budapest Airportnak – közölte a Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter az AIRportal beszámolója szerint.

2019. december 31. után nem állhat fenn a jelenlegi állapot, különben a kormány akár rendeleti úton betiltja a terminálnak egyébként alkalmatlan és méltatlan épület használatát – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a diszkont járatok be- és kiszállítására használt bádogépületekkel kapcsolatban az április 18-i kormányinfón. A tárcavezető a repülőtér szolgáltatásainak minőségével kapcsolatban elmondta, hogy Fürjes Balázs államtitkár vezetésével 77 pontból álló követeléslistát állítottak össze, majd adtak át a Budapest Airportnak, és „a lehető legnyersebb formában egyértelművé tették”, hogy az üzemeltető komoly szankciókra számíthat, ha gondatlan a saját tulajdonával.

A Budapest Airportnak ki kellene tűnnie a régiós repterek közül

Fotó: Budapest Airport

A repülőtéren folyamatosak a fejlesztések, ahogyan azt korábban többször is megírtuk, például, az elmúlt hetekben a mosdókról ITT,  az utasbiztonsági csatornákról pedig ITT. „Annak örülnénk, ha olyan tulajdonosa lenne a reptérnek, aki fontosnak tartja a reptér fejlesztését, és akinek az a célja, hogy a magyar reptér versenytársa legyen, vagy még ki is tűnjön a régiós repterek közül, de ennek nyomát nem látjuk a jelenlegi tulajdonosnál” – tette hozzá a miniszter.

Gulyás Gergely közölte azt is, hogy jó lenne, ha állami tulajdonban lenne a repülőtér, de a magyar államnak nehéz lenne előteremtenie azt a körülbelül hárommilliárd eurót (több mint 900 milliárd forintot), amennyibe a repülőtér üzemeltetési jogának visszavétele kerülhet.