Macskával bővült a San Franciscó-i repülőtér terápiás csapata

Forrás: turizmus.com

 2023. június 19. 13:31

A San Franciscó-i repülőtér még 2013-ban hozta létre a különböző terápiás állatokból álló stresszoldó „Wag Brigade” névre hallgató csapatot, melynek négylábú tagjai az utasok megnyugtatásán dolgoznak. A csapathoz most először egy macska is csatlakozott.

A Duke Ellington Morris néven ismert tizennégy éves macska az utcákon nőtt fel, ennek ellenére ő az első macskaféle, amely sikeresen bekerült a reptér terápiás állatállománya közé.

Duke feladata a San Fransiscó-i reptéren azoknak az utasoknak megnyugtatása lesz , akik szorongásos tüneteket produkálnak, illetve rosszul érzik magukat amiatt, hogy egy-egy hosszabb utazás alkalmával távol vannak kedvenceiktől – írja az Independent.

A 14 éves fekete-fehér macska kinevezését a repülőtér Twitter-fiókján jelentették be.

Duke Ellington Morris, a San Franciscó-i repülőtér új terápiás macskája

Fotó: San Francisco International Airport / Twitter

 

A Wag Brigade programot először 2013-ban indította el a kaliforniai repülőtér, azzal a céllal, hogy állatok segítségével megnyugtassák a szorongó utasokat. Kezdetben a program csak kutyákra korlátozódott, de idővel más, speciálisan kiképzett állatokra is kiterjesztették, köztük a "világ első terápiás malacára", LilLou-ra is.