Magyar katalógussal és újdonságokkal készül a szezonra a Tengerjáró

Forrás: turizmus.com

 2015. november 08. 20:16

Budapesti és vidéki road show-kon mutatja be friss kínálatát a Tengerjáró Kft. A november 6-i, sajtóreggelivel egybekötött budapesti prezentáción a Royal Caribean Cruises flottáinak 2016-17. évi magyar nyelvű katalógusait és újdonságait ismerhették meg partnereik.

A Corinthia Hotel Budapestben megtartott eseményen Nemes Horacek Márta köszöntötte a résztvevőket, s egyből egy újdonságot is beharangozott: a hajótársaságok két magyar nyelvű prospektusa mellett az idén a Tengerjáró saját programfüzetet is kiad. A füzetben desztinációnkénti bontásban lesz együtt látható a Royal Caribbean három flottájának kínálata. Csapatuk a tavalyi évhez képest új kollégával bővült, Romhányi Péter sales managerként segíti munkájukat, az ügynöki kapcsolatokért is felel.

 

A tájékoztatást a legkisebb, sokak számára mégis a legkedvesebb hajótársaság, az Azamara bemutatásával kezdték. Az all inclusive árakkal dolgozó Azamara két butikhajót üzemeltet, ezek egyenként 700 utasra és 400 fős kiszolgáló személyzetre méretezettek. Nyárra mindkettő megszépül, a közösségi tereket, a spa-t és a lakóegységeket egyaránt felújítják. A változatos útvonalhálózatot üzemeltető társaság nagy figyelmet fordít arra, hogy az utasok alaposan megismerhessék az adott helyszíneket, ezért több éjszakát kikötőben töltenek. 2016-ban újdonságként Ausztráliába és Új-Zélandra, 2017-ben a Seychelles- és a Maldív szigetekre lehet eljutni velük, 2018-ban pedig 102 napos világkörüli utat indítanak el.

A 10 hajót üzemeltető Celebrity Izlandon, Dániában és az Arab Emirátusokban büszkélkedhet új kikötőkkel, hajóik összesen 48 kikötőben éjszakáznak ott. A jellemzően 7-11 napos európai útjaik közül a fapados repülőjáratokkal jól kombinálható fonódó hajóutak a legkedveltebbek. A Celebrity a Karib-térségben is nagyon erős, alaszkai túráikhoz 2-7 napos cruise túrák foglalhatók. Jelen vannak Ausztráliában és Új-Zélandon, Közel-Keleten és Ázsiában, Dél-Amerikában is. A Celebrity „Signature event" útjait a nagyobb események (Riói Karnevál, Cannes Film Fesztivál, British Open) idejére időzítik, nagyon népszerűek. Fontos kiemelni, hogy a Tengerjáró „Az Arab-öböl kincsei" néven magyar idegenvezetővel kísért csoportos hajóutat indít Budapestről 2016. decemberében, a hajóút Abu Dhabiból indul, Dubai-t is érinti.

A számos újdonságot (sziklamászó fal, jégpálya, szörfmedence) először bevezető, s a leginnovatívabb hajótársaságként számon tartott Royalt a bőséges és rugalmas étkezési, valamint a számtalan szórakozási lehetőség különbözteti meg a másik két társaságtól. Flottájuk jövőre két új hajóval, a Harmony of the Seas-vel és az Ovation of the Seas-vel 25 tagúvá bővül, útvonalhálózatuk szinte az egész világot lefedi. Érdemes tudni, hogy a Harmony of the Seas 2016-ban egész nyáron Európában tartózkodik majd, mind a mediterrán, mind az északi hajóutakra gyorsan fogynak a helyek. Dubai-ban 7, a Karib- és a Bermuda-szigeteken és a Bahamákon 3-12 éjszakás körutak futnak a társaság hajóival, Alaszka, Dél-Amerika is nagyon kedvelt célpont.

 

Kiemelték: a Majesty of theSeas 2016-ban teljes körű felújításon esik át, többek között izgalmas csúszdákat kap, ingyenes internet elérési lehetőséget biztosít. A Quantum és az Oasis osztályú hajókon az internetezést is új dimenzióba emelték a nagy sávszélességet biztosító Voom csomaggal. A Royal a kirándulásokat is tematizálta, aktív, családos, városnéző, gasztronómiai csomagok egyaránt elérhetők, lefoglalásukra a nemzetközi oldalon elérhető Cruise Planner program nyújt lehetőséget.