Magyar kempingesek Szerbiában

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2023. április 27. 15:26

Két magyar kempinges klub is Szerbiában járt, hogy kötetlenebb körülmények között megismerve egymást tárják szélesebbre a kaput ebben a turisztikai szegmensben is.

„Idén márciusban az a megtiszteltetés érte a Magyar Hagyományos Kemping Klubot (MHKK), hogy személyesen jött el Magyarországra a Vrnjačka Banja városka régiójához tartozó Újfalu (Novo Selo) nagyon exkluzív kemping- és szállodakomplexum tulajdonosa, hogy egy hétvégi programmal összekapcsolva rövid megbeszélésre invitáljanak bennünket" – ismertette az előzményeket a Turizmus.com-nak Erdei János, a klub elnöke.

A meghívásnak az elmúlt hét végén tettek eleget, de velük tartott a Funk Tamás képviselte Magyar Caraván Camping Club is, ugyanakkor két szlovákiai kempingklub is jelen volt.

A látogatás fő célja a régiójuk bemutatása volt, természetesen a turisztikai lehetőségekre fókuszálva, hogy a magyar kempingeseknek is elvigyék a hírét, és minél többen válasszák Újfalut, ezért nem véletlen, hogy a helyi TDM (ott turisztikai fejlesztések és fenntartás menedzsmentje) vezetője Ivan Trifunovič is kalauzolta a csapatot.

A szerbiai Újfaluban vendégeskedtek a magyar kempingesek

Fotó: MHKK

 

Az MHKK elnökének elmondása szerint az ott töltött három nap alatt nagyon sok vonzó látványosságot mutattak be a házigazdák, de a helyi televízió stábja is végigkísérte őket. Az általános személyes érdeklődéseket követően tájékoztatták a csoportot arról, mit jelent a turizmus számukra, hisz a város életében már nyolcszáz éve jelen vannak a gyógyvízforrások, az óváros magját pedig egy hetvenhektáros park képezi.A vendéglátók egyik célja, hogy a magyar kempingeseket is bevonva segítsék elő a határokon átnyúló kapcsolatok építését, a turizmus fejlesztését.„Tartalmas és tanulságos volt ez a találkozó, de a három nap kevés arra, hogy mindent megtekintsünk. Megtapasztaltuk viszont a szívélyes, barátságos vendégszeretetüket, és azt is, hogy milyen nagy gondot fordítanak a kempinges turizmusra, hiszen nem sajnálták az időt és fáradságot, hogy felkutassák, melyik az a szervezet, klub, amely szívesen látogatna el Szerbiába, hogy megismerjék és hírüket vigyék a magyar kempinges társaságnak" – összegezte a látogatást Erdei János.