Negyedszer rendezik meg a Börzsöny Ring kerékpáros teljesítménytúrát

Forrás: MTI

 2022. szeptember 23. 11:01

Szombaton negyedik alkalommal rendezik meg a Börzsöny Ring kerékpáros teljesítménytúrát, amely a Ring sorozat záróeseménye is lesz egyben. A szervezők tájékoztatása szerint az esemény népszerűsége évről évre nő, így idén már közel ezren regisztráltak.

Az ingyenes esemény Szobról indul, a 90 km-es, 690 méteres szintkülönbségű túra átvezet a Dunakanyaron, majd elfordul a Börzsöny dombjai felé, hogy végül az Ipoly folyó mentén visszatérjen a rajthoz. A kerékpárosok nemcsak történelmi és szakrális helyeket, de természeti látványosságokat is érintve haladnak a kitáblázott és így egész évben használható Börzsöny Ringen. Az útvonalon négy frissítő, illetve pihenő állomás van, ezeken a résztvevők ásványvizet, pogácsát, zsíros kenyeret, csokoládét, gyümölcsöt vehetnek magukhoz.

borzsonyring_fb

Az ingyenes esemény Szobról indul, átvezet a Dunakanyaron, elfordul a Börzsöny dombjai felé, végül az Ipoly folyó mentén tér vissza a rajthoz

Fotó: Börzsöny Ring

A Börzsöny Ring keretén belül idén első alkalommal kerül sor a Családi Ipolykörre, amely az Ipoly folyó és a Burda hegység közötti partmenti úton halad Szlovákia, majd Magyarország partszakaszán. A kör távja 30 km, az út füves, homokos szakaszokból áll, ezért trekking vagy mountain bike használata ajánlott.

Kapcsolódó cikkek