Pert indít az Orangeways a midibusztender miatt

Forrás: MTI

 2014. április 24. 15:11

Kártérítési pert indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) ellen az Orangeways, amely a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz is fordul a midibusztender miatt.

A közlekedési társaság csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint "mélységesen megdöbbentek" azon, hogy a már kihirdetett, elnyert pályázatot 18 nappal később eredménytelennek nyilvánította a BKK.

A társaság a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordult, illetve állásfoglalást kér Tarlós István főpolgármestertől - olvasható a közleményben.

Hangsúlyozták, hogy cégük tisztességes piaci versenyhez szokott, ilyen körülmények között lett a legnagyobb magyarországi busztársaság, és remélik, hogy a KDB elmarasztalja a szerintük tisztességes piaci versenyt korlátozó, törvénytelen eljárásokat folytató BKK-t.
Az orangeways a Rába S91-es midibuszával indult a tenderen. A cég március 27-én közölte az MTI-vel, hogy megnyerték a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) erre vonatkozó pályázatát.
Az S91-es típust a BKV 2011 nyarán már tesztelte a várbusz (16-os) útvonalán. A 8 méter hosszú busz 38 ember szállítására képes, 4,2 literes Daimler motorja 156 lóerős, a jármű alacsonypadlós kivitelű és klímával felszerelt.