Rendőrsapka-formájú új rendőrmúzeumot kap Dubaj

Forrás: MTI

 2014. május 05. 15:37

Rendőrsapka-formájú új rendőrmúzeum felépítését tervezik Dubajban, s ha elkészül, az építmény a világ legnagyobb fejfedőjeként kerülhet be a világrekordok közé - közölték honlapjukon egyesült arab emírségekbeli újságok.

Az extravagáns múzeumépületet a tervek szerint a dubaji rendőrség főhadiszállása mellett húzzák fel úgy, hogy minden irányból jól látható legyen. Négy szintjén helyeznék el a meglévő rendőrségi múzeum anyagát, emellett az új létesítményben kutathatók lennének a nem titkosított dokumentumok is.

 

Abdulrahman Rafi vezérőrnagy elmondása szerint már a rendőrség központját már így sok látogató (diákcsoport, delegáció, stb.) keresi fel, s a szokatlan formájú múzeum elkészültével még többet tudnának mutatni az érdeklődőknek.
A szóvivő szerint már a terveket és a költségvetést is jóváhagyták, de egyelőre nem tudni, mikor kezdődhet az építkezés, mert előtte be kell fejezni néhány más, elsőbbséget élvező projektet.

A dubaji kormány egyedülálló, és ehhez mi is valami egyedülállóval akarunk hozzájárulni - mondta a szóvivő.
A sapkaalakú múzeum ötlete a dubaji biztonsági erők kettes számú vezetőjének, Dhahi Khalfan Tamim altábornagynak a fejéből pattant ki, már évekkel ezelőtt.

A dubaji rendőrség már most is unikális, például a fényűző gépjárműflottáját tekintve. Az ottani rendőrök olyan luxussportkocsikon furikáznak, mint a 2 millió eurót (közel 620 millió forintot) érő, 430 kilométeres sebességre képes Bugatti Veyron, a Lamborghini Aventador vagy a Ferrari.

http://gulfnews.com/news/gulf/uae/general/dubai-police-museum-to-be-world-s-largest-policeman-s-cap-1.1325711
http://www.thenational.ae/uae/dubai-police-sets-out-to-break-world-record-with-new-musuem