Öt napon belül visszafizeti a törölt járatokra szóló jegyek árát a Ryanair

Forrás: turizmus.com

 2021. október 29. 17:21

A Ryanair bejelentette, hogy ezentúl öt napon belül visszafizeti az ügyfeleknek a törölt járatokra szóló jegyek árát, miután a koronavírus-járvány idején a visszatérítések kezelésével kapcsolatos kritikák érték.

A legnagyobb európai diszkont légitársaság közölte, hogy a visszatérítéseket a járattörlést követő 24 órán belül egy új online pénztárcafunkcióban dolgozzák fel, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy azonnal új járatot foglaljanak, vagy öt munkanapon belül visszakapják az összeget – írja a portfolio.hu a Reuters híre alapján.

A Ryanair egyike volt azon légitársaságoknak, amelyeket a járvány idején bíráltak, amiért ellenálltak a készpénz-visszatérítésnek azok számára, akik a járványügyi korlátozások miatt nem tudták igénybe venni a járatukat, amire a légitársaságok szerint nincs ráhatásuk.

Egyes ügyfelek arra is panaszkodtak, hogy a törölt járatok visszatérítése késik, és a visszatérítési kérelmek benyújtása nehézkes.

A légitársaságot sok kritika érte a visszatérítések kezelésével kapcsolatban

Fotó: Ryanair

A brit versenyhatóság júniusban végrehajtási eljárást indított a Ryanair ellen, mivel nem nyújtott visszatérítést az átfoglalás helyett azoknak az utasoknak, akiket a járatlezárási szabályok miatt nem engedtek felszállni. A hónap elején azonban visszavonta a keresetet. A Ryanair közölte, hogy indokolt esetekben visszatérítést fizetett, miután minden egyes esetet felülvizsgált.