Minőséggel és szakértelemmel az izraeli piacon is ki lehet tűnni - podcast

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 14. 09:21

Izraelre fókuszál, ugyanakkor az úti céltól függetlenül a niche termékek értékesítésére koncentrál a Váradi János által alapított Shamrock Escape utazási iroda. A szakember szakmai életútjáról és terveiről is beszélt a Trend FM műsorában.

A turizmusban eltöltött 30 év után saját vállalkozást indított Váradi János, a szakembert korábban a Vista munkatársaként, az Aviareps alapító ügyvezetőjeként, az elmúlt 11 évben pedig az El Al izraeli légitársaság magyarországi vezetőjeként ismerte a hazai szakma.

„Az El AL Kelet-Közép-Európában sajnos bezárta saját irodáit, én azonban úgy éreztem, 30 évnyi idegenforgalmi tapasztalattal, tudással és kapcsolatrendszerrel továbbra is a turisztikai szektorban van a helyem" – beszélt döntésének hátteréről Érczfalvi András műsorvezetőnek a szakember.

Az utazási irodát Izraelhez kapcsolódva, régóta ismert kollégákkal együttműködve hozta létre, a kínált úti célok terén az Egyesült Arab Emirátusok és Írország jelentheti majd a továbblépést. Erre utal az iroda elnevezése is, a Shamrock angolul lóherét jelent és – amint a műsorban elhangzott – Írországra utal.

Az utazási iroda ötlete adta magát, hiszen fiatalabb korábban rengeteget utazott: Angliában vendéglátásban dolgozott, Ausztráliában aranyat ásott, kenuzott indiánok között, hátizsákkal Alaszkától egészen Patagóniáig bejárta Amerikát.

„Az utazás szeretete, mely a szakmába hozott, azóta is megmaradt, ráadásul, aki jól végzi a dolgát, az idegenforgalomban mindig tud érvényesülni" – fogalmazott. Induláskor a kiutazásban, később a beutazásban is szeretne részt venni, egészséges egyensúlyt kialakítva a két tevékenység között. A Shamrock kizárólag csoportokkal foglalkozik majd, egyéni utasokkal nem.

Miközben desztinációként Izrael adta magát, tevékenységében azonban nem a desztinációk lesznek az elsődlegesek, az ügyvezető a réspiacokat megtalálva niche termékeket szeretne kínálni, minőségi szolgáltatásokkal kitűnve a mezőnyből.

A Shamrock kizárólag csoportokkal foglalkozik majd

Fotó: Váradi János

Sok zarándok például éveken keresztül gyűjt arra, hogy eljusson a Szentföldre, nem lehet, hogy csalódás érje őket "– hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a tudatos vásárló fogalmának az utazási szektorban is erősödnie kell. Zarándokutak szervezése mellett sok lehetőséget lát az egészségügyi turizmusban és a szakmai jellegű utakban is, hiszen Izrael sok technológiában élen jár és vonzza az inszentív csoportokat, sok lehetőség van tehát különlegest alkotni.