Spanyolországi tanulmányút az IBUSZ szervezésében

Forrás: turizmus.com

 2018. június 07. 15:46

Május közepén egyhetes repülős, felejthetetlen spanyolországi study tourra hívta meg legnagyobb viszonteladó partnereit és saját irodahálózatának legjobb értékesítő munkatársait az IBUSZ.

A tanulmányút apropója, hogy az IBUSZ idén újdonságként, egyedülálló módon közvetlen charterjáratot üzemeltet Budapestről és Debrecenből Barcelonába. Az utasok a jól ismert Costa Brava-i üdülőterületek mellett az idei szezontól már a Barcelonától délre fekvő Costa Dorada üdülőterület szállásajánlatai közül is választhatnak: Salou és Cambrils szépen felújított szállodái szerepelnek az iroda kínálatában. A környék egyik nagy vonzereje a családosok számára Port Aventura, mely Dél-Európa legnagyobb élményparkja.

 

A 48 fős csapat egy igazán tartalmas és mozgalmas hetet töltött együtt. Mindkét terület bőséges szálláskínálatát megtekintették, mintegy 17 különböző kategóriájú szálloda bejárására volt lehetőség, de emellett számtalan program várta a csapatot mindkét területen kiválóan felkészült, Spanyolországban élő magyar idegenvezetőkkel.

A Salou-i Idegenforgalmi Hivatal jóvoltából egy élménydús napot tölthettek a résztvevők Port Aventurában, ahol a bátrabbak többek közt kipróbálták a Ferrari Land híres Red Force hullámvasútját is. Megtekintették az ókori alapítású Tarragonát, eljutottak az ismert zarándokhelyhez, Montserrat apátsághoz. Egy hajókirándulás során tekinthették meg a „vad part” zegzugos öbleit és Tossa del Mar városkát. Az egyik legkülönlegesebb program során eljutottak a magyarok által még kevésbé ismert toszkán stílusú Pals középkori városkába és a „spanyol Velencébe”, Empuriabravara is, ahol a csapat önállóan vezethető elektromos kis hajókkal fedezte fel a csatorna mentén pálmafákkal szegélyezett luxusvillákat.

A tanulmányút résztvevői

Fotók: IBUSZ

Nem maradhatott ki természetesen Barcelona a katalán főváros felfedezése sem, ahol a csapatnak volt szerencséje a Barcelonai Idegenforgalmi hivatal jóvoltából a két nagy attrakciót, a Sagrada Familiát és a Camp Nou stadiont is helyi szakszerű vezetéssel megismerni.

Az IBUSZ az idei évtől ismét újra indította hajós üzletágát. Ezen apropóból a társaság nagy részének volt szerencséje egy Barcelonában állomásozó Norwegian hajót is meglátogatni, hogy betekintést nyerjenek egy tengerjáró hajó adta luxusszolgáltatásokba.

Az iroda bízik benne, hogy a nagyszerűen sikerült előfoglalási eredmények után a study touron részt vett kollégák még nagyobb magabiztossággal ajánlják majd ügyfeleiknek ezt a turisztikai szempontból igen vonzó térséget és telt házas járatok üzemelnek majd az egész nyári szezonban.

(X)