Szlovén workshop nagy érdeklődés mellett

Forrás: turizmus.com

 2017. október 03. 19:12

Idén is megszervezte éves workshopját a Szlovén Turisztikai Hivatal Budapesten, melynek a Műegyetem rakparton horgonyzó Európa Rendezvényhajó adott otthont. Idén 25 szlovén turisztikai szolgáltató szállodák, programszervezők, sípálya, és helyi turisztikai promóciós iroda vett részt.

A rendezvényt Lívia Kovac nyitotta meg a turisztikai hivatal képviseletében, majd átadta a szót, Dr. Robert Kokaljnak, Szlovénia magyarországi nagykövetének, akitől megtudhattuk: 2016-ban az egész ország turizmusa fejlődött, ami általános, 12%-os növekedést jelentett a 2015-ben külföldről érkező vendégek számához képest. A 4,3 millió turista 11,2 millió vendégéjszakát produkált.

Dr. Robert Kokalj

Magyarország a kiutazók száma (84 000) alapján 8. helyen áll, 18%-os növekedéssel, az eltöltött vendégéjszakák (213 000) száma alapján pedig 7. helyen végzett, 25%-os növekedéssel 2016-ban. Ezek a számok tovább  növekedtek az idei év első 6 hónapjában, mely a múlt évhez képest + 23%-ot (!) jelent. A legnépszerűbb a nyári időszak, amit a téli síszezon követ.

Lívia Kovac

A nagykövet után Lívia Kovac tartott rövid prezentációt Szlovéniáról és a turisztikai aktualitásokról, a "zöld tervről" melynek következtében az szomszédos ország az 5. legfenntarthatóbb ország a világon. Hangsúlyozta a hármas szlogent: Zöld, Aktív és Egészséges. Kiemelte: megteremtették a zöld boutique stílust, mely szerint az ország kicsi, elbűvölő, autentikus és természetes. Területének hétharmada és flórájának egyharmada védett, 60%-át pedig erdő borítja. Egyre népszerűbbek a glamping szállások, melyek a legjobban képviselik azt, amit déli szomszédunk kínál.

Ezt követően vette kezdetét a workshop, amelyen a magyar irodák képviselői találkozhattak szlovén partnereikkel.

Kapcsolódó cikkek

Kerékpáron az Adria mentén

2017. szeptember 28.