Kerékpáron az Adria mentén

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 28. 14:42

A turizmus világnapját is magába foglaló héten a Velence melletti Bibione aktuális kérdés megfontolását sürgeti a kerékpáros turizmus terén, mellyel kapcsolatos projektjüket szeptember 29-én mutatják be a térségben.

A kelet-európaiak (különös tekintettel a csehek, szlovákok, magyarok és szlovénok), az osztrákokkal és németekkel karöltve az úgynevezett „slow” nyaralás úttörői, akik egymaguk az Olaszországban tett kerékpáros kirándulások 5%-át teszik ki.

Az elmúlt 3 évben a kerékpáros turizmus 4 millióról 5,2 millióra nőtt, különösen a hosszú útvonalakon, amelyeken megismerhetjük a történelmet, a kultúrát, valamint felfedezhetjük a talján bor és gasztronómia világát is.

Új kerékpárutakat kínál a Veneto és a Friuli-Venezia Giulia régió a két keréken nyaralni indulóknak

Fotó: bibione.com

Veneto és Friuli-Venezia Giulia régiója megpróbálja kihasználni ezeket az új tendenciákat és a vendégei számára új kerékpárutakat kínál, amellyel a térség természeti öröksége megismerhető, és így elérhető az érintett tizenkét észak-adriai strand is: Bibione, Caorle, Cavallino Treporti, Chioggia-Sottomarina, Eraclea Mare, Jesolo, Lido di Venezia, Porto Tolle, Porto Viro, Rosolina Mare, Grado és Lignano Sabbiadoro.

„Adriai-tenger térségi attrakciók” projekt részletei – egyelőre olasz nyelven – elérhetők www.altoadriatico.is weboldalon.

 

 

Kapcsolódó cikkek

Vivát, Siklós!

2017. szeptember 26.