Sztrájk miatt romlott az Air France-KLM csoport eredménye

Forrás: MTI

 2019. július 31. 16:42

Romlott az Air France-KLM pénzügyi eredménye az első fél évben, a veszteségek egy részéért az Air France sztrájkja tehető felelőssé – derül ki a cég honlapján közzétett eredmény-kimutatásból.

A cég a január–júniusi időszakban 4,9 százalékkal 13 milliárd euróra növelte árbevételét, a kiadások viszont 6,5 százalékkal emelkedtek és 11,4 milliárd eurót tettek ki.

Amortizációval együtt a cég üzemi eredménye 97 millió euró nyereséget mutatott, ez 57,5 százalékkal marad el az egy évvel korábbi szinttől, az adózott eredmény 50 százalékkal csökkent és 239 millió eurós veszteséget mutatott a június 30-ával végződött időszak végén.

Veszteségbe fordította a légitársaságot a sztrájk

Fotó: wikimedia

A légitársaságok közül az Air France 113 milliós veszteséget halmozott fel üzemi szinten, 31 százalékkal többet, mint egy évvel korábban,mivel a légitársaság dolgozóinak sztrájkja 260 millió eurós kiesést jelentett.

A KLM bár jelentősen 47 százalékkal kisebb eredményt ért el, de üzemi szinten továbbra is nyereséges, 202 millió eurós plusszal zárta az első pénzügyi fél évet.