Új fizetési módot vezet be a RateHawk a foglalásokhoz

Forrás: turizmus.com

 2022. március 21. 18:34

Az utazási szakemberek számára online hotel- és repülőjegy-, valamint transzferfoglalásokat nyújtó RateHawk új fizetési lehetőségeket tett lehetővé rendszerében az ügynökök számára.

A RateHawk partnerei mostantól az ügyfél kártyájával is fizethetnek a foglalásért, illetve a távoli fizetés mellett is dönthetnek egy az ügyfélnek küldött fizetési hivatkozás használatával.

Korábban az ügynök jutalékát is tartalmazó ár egy ügyfél kártyájával történő kifizetésének lehetősége csak kérés alapján volt elérhető a partnerek számára. Most azonban az új módszerek már minden ügynök online fiókján elérhetővé váltak.

A technológia vezérelt fizetés minden ügynök számára elérhető

Fotó: 123rf.com

A kifizetés a következő két módszer egyikének használatával végezhető el: a partner megadhatja az ügyfél kártyainformációit a foglalás során, illetve létrehozhat egy fizetési hivatkozást, majd bármilyen kényelmes módon elküldheti azt az ügyfele számára: például e-mailben, SMS-ben vagy a közösségi hálózatok egyikét használva. Ebben az esetben az ügyfélnek egyszerűen követnie kell a hivatkozást, majd a kártyáját használva ki kell a foglalást fizetnie – az egész folyamat távolról is elvégezhető.

A hivatkozáson keresztül történő fizetés kifejezetten akkor hasznos, ha az ügyfél a kártyájával szeretne fizetni, azonban a partner nem rendelkezik fizetési terminállal. Továbbá ez az új fizetési módszer jelentősen leegyszerűsíti az ügynök és az ügyfél közötti kommunikációt, ha azok a világ különböző pontjain tartózkodnak: a fizetéshez nincs szükség személyes találkozásra az irodában. Ez egy biztonságos módszer bármilyen járványügyi szabályozási környezetben is, hiszen elkerülhető a felek közötti fizikai érintkezés – részletezték a lapunkhoz eljuttatott közleményükben.

A megkeresett jutalékot az ügyfél kijelentkezését követően az ügynök preferenciájától függően vagy a bankszámlájára utalják ki, vagy pedig a túlfizetési fiókon írják jóvá a RateHawk rendszerén belül.