Töretlen az osztrákok utazási kedve

Forrás: turizmus.com

 2018. január 14. 07:57

A január 11-14. között zajló, bécsi Ferien Messe-hez időzítve tette közé rendkívül optimista prognózisát az ausztriai Ruefa utazási iroda.
Az elemzésre Kovács Balázs, a GD Consulting ügyvezetője hívta fel figyelmünket.

A reprezentatív kutatás szerint 2018-ban az osztrákok 88 százaléka tervezi, hogy biztosan elutazik szabadsága alatt, ráadásul 37 százalékuk még a 2017-esnél is több alkalommal tervezi ezt megtenni. Az osztrákok tudatosan terveznek, átlagosan 16 óra időbefektetést igényel, míg az első utazási ötlet felmerülését konkrét foglalás követi. A Ruefa kutatásban részt vettek 44 százaléka legalább 3 hónappal az utazás kezdete előtt foglal. Az early bird foglalás mellett a legfőbb érvük, az ekkor még elérhető szélesebb választék, s csak kisebb részben a kedvezőbb ár. Különösen nagyvonalú költekezőnek ígérkezik a millenniumi, tehát az 1980 és 2000 között születettek korosztálya.

A nemzetközi desztinációk népszerűségében 2018-ban Olaszország és Horvátország holtversenyben az első helyen áll, a megkérdezettek 33 százaléka e két desztinációt nevezte meg az idei főszabadság úti céljának. Második helyen - a tavalyihoz képest egy helyezést előre lépő - Németország (23%) áll, s idén ismét dobogós helyen várható Görögország (16%). A további népszerű és felkapott úti céljai lehetnek az idén nyaralást tervező osztrákoknak: Nagy Britannia, Írország, Skócia, valamint Magyarország, Csehország és Szlovákia. Érdekes megállapítása a Ruefa elemzésének, hogy a családosok egyre nagyobb számban terveznek városlátogatást. Az osztrákok körében az idei évben legtrendibb városnak Amszterdam, Berlin, München és Hamburg számít.

Berlin sok osztrák turistára számíthat

Fotó: visitberlin

Ausztriában továbbra is sok érv szól az utazási irodák mellett, amelyeket garantált minőségi szolgáltatássokkal és biztonsággal azonosítanak. A forrongó világpolitikai helyzet mellett az Air Berlin és a NIKI csődje során tapasztaltak ugyancsak az utazási irodák felé hajtják a tudatos tervezőket. A digitalizáció előrehaladása mellett a személyes tanácsadásnak is nagy szerepe van az utazási foglalások realizálásánál.