Vasárnaptól közvetlen légi járat köti össze Magyarországot Üzbegisztánnal

Forrás: MTI

 2023. augusztus 19. 17:28

Vasárnaptól közvetlen légi járat köti össze Magyarországot Üzbegisztánnal, s szeptembertől heti kettő, januártól három, 2025-től pedig négy járat közlekedik majd Budapest és Taskent között - jelentette be szombaton Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó PéterLaziz Kudratov üzbég ipari és kereskedelmi miniszterrel közös sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy a sikeres előkészítő munka nyomán vasárnap megérkezik a magyar fővárosba a Qanot Sharq légitársaság első járata, amely szeptembertől hetente két alkalommal fog közlekedni a két ország között. Jövő év elejétől a járatok száma heti háromra, majd 2025-től heti négyre bővül.

QanotSharq_fb

Szeptembertől hetente két alkalommal közlekedik majd a járat, ez jövő év elejétől heti háromra, majd 2025-től heti négyre bővül

Fotó: Qanot Sharq

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a járatindításra tekintettel megnövelték a taskenti magyar nagykövetségen a konzulok létszámát, illetve meggyorsították a vízumkiadást, így az üzbégek az eddigieknél zökkenőmentesebben utazhatnak hazánkba, és ugyanez igaz fordítva is. Ezután abbéli reményének adott hangot, hogy az új légi járat friss lendületet adhat majd a gazdasági kapcsolatoknak.