5+1 dolog, amiért idén nyáron nem hagyhatod ki Pécset!

Forrás: turizmus.com

 2021. július 12. 15:05

Pezsgő élet, helyi ízek, történelmi helyszínek, változatos programok és mesés látnivalók – ezt kínálja Pécs, az izgalmas, mediterrán hangulatú, fejlődő, de hagyományait féltő város, ahol fiatalok, családosok, idősek mind találnak maguknak programot.

Az elmúlt év után szomjazunk a kultúrára, a szórakoztató programokra, a művészetekre és a gasztronómiai élményekre. Pécsett hétköznap és hétvégén egyaránt ki tudjuk élni barangoló, felfedező vagy éppen szusszanni vágyó énünket.

 

Itt tényleg mindenki talál magának programot:

  • Ha felfedeznénk a város kétezer éves múltját, elég csak a történelmi belvárosban barangolnunk egy nagyot, de részt vehetünk akár egy Trónok Harca tematikus sétán.
  • Ha a Zsolnay család múltjára és épített örökségére vagyunk kíváncsiak, látogassunk el a Zsolnay Negyedbe, és fedezzük fel az eozin titkát!
  • Ha a mediterrán életérzésbe szeretnénk belekóstolni, a belvárosban számos különleges gasztroélményben lehet részünk nappal vagy akár este, mellette pedig felfedezhetjük a város számos értékét.
  • Ha a „leg"-eket szeretnénk kimaxolni, látogassunk el az ország legmagasabb épületébe, a legszerelmesebb helyére, vagy menjünk végig a legkisebbeknek megkomponált híres útvonalon Hopplával!
  • Ha a természetbe vágyunk, a Mecsek megannyi kiránduló- és túraútvonalat rejt.
  • +1  Ha befogadtuk a város értékeit, számos esemény vár ránk a forró nyári napokon.

Pécsi látogatásunk során a Pécs NYITVA akció partnerszállásain kézhez kapunk egy „útlevelet", mely nemcsak segíti a város nevezetességeinek, értékeinek felfedezését, de a helyi szolgáltatók kedvezményes, vagy különleges helyi ajánlatait is megtaláljuk benne. Amennyiben ebben az „útlevélben" összegyűjtünk 3 pecsétet a megjelölt helyek valamelyikén, akkor garantált ajándékot kaphatunk a Tourinform-irodában, illetve nyereményjátékon is részt vehetünk.

Merre érdemes elindulni és mikor?

A Zsolnay Negyedbe nemcsak az izgalmas és látványos esti programok, koncertélmények miatt, hanem természetesen napközben is érdemes kilátogatni. Vezetett kosztümös vagy hűsítő limonádés élménytúrák, tárlatok, az újonnan nyílt VR Univerzum remek program a hét bármely napján.

A színes Zsolnay-kerámiákkal díszített csodás terek, játszóterek és zöld felületek pedig piknikezni, pihenni hívogatnak.

A Mecsek-oldalban árnyas fák között él Brutus és Avarka, a Pécsi Állatkert amerikai bölénypárja, most született borjukkal szintén várják a kíváncsi látogatókat, de a Mecsek számos kirándulóhelye (Tubes, Babás szerkövek, Zengő kilátó) és az ország legmagasabb épülete, a Pécsi TV-torony is jó levegőt és pompás kilátást nyújtanak.

Az augusztusi hosszú hétvégén a Kodály Aperitif Fesztivál a Zsolnay Örökségkezelő és a Pannon Filharmonikusok közös kiemelt rendezvénye lesz az idei nyáron, mely egyben a Kodály Központ 10 éves fennállásának és az őszi koncertszezonnak megágyazó ünnepe is. A nyár Pécsett tovább tart, szeptember végén a Zsolnay Fényfesztivál zárja a meghosszabbított pécsi nyarat.

Programajánló:

Kodály Aperitif
2021. augusztus 18–22.

Zsolnay Fényfesztivál
2021. szeptember 30. – október 3.

Ha mindez nem lenne elég, Pécs és környéke egy bő hétre is kínál elegendő élményt, hiszen Orfű, Siklós, Harkány, a villányi borvidék bőséges kínálatból is lehet szemezgetni a www.pecsnyitva.hu kampányoldalon.

 

Szakmai kérdésekben örömmel segít a pécsi városházán Kincses Márk turizmusfejlesztési osztályvezető és csapata: turizmus@ph.pecs.hu, +36 30 385 5530