A békebeli és a modern találkozása a Dunán

Forrás: turizmus.com

 2015. július 14. 14:46

Ha a magazinok címlapjait vagy a friss életmódtanácsokat nézzük, bizonyára nem kerülte el a figyelmünket a „slow” kifejezés. Lassuljunk le, együnk komótosan, osszuk meg az időnket és az asztalunkat egymással – javasolják a cikkek.

Ezeket a dolgokat újra kell tanulnunk, hiszen ha jobban belegondolunk, azért még rémlik valahonnan, hogy milyen is végigülni és végigbeszélgetni egy étkezést.
Ezt kínálja a Pannónia hajó és a Stílusos Vidéki Éttermek összefogása.


Az idei szezonban júniusban még bemutatkozó jelleggel, majd júliustól év végéig minden hónapban más régiót és éttermet vendégül látva a Pannónia a Duna gasztrohajójaként szeli a hullámokat. Az ötlet lényege, hogy a lélegzetelállító panorámát nyújtó hajóúton megismerhetjük az adott hónap házigazda éttermének régióját, alapanyagait, borait. Így a budapesti látványhoz Magyarország egy-egy gasztronómiai régiójának ízei társulnak Baranyától, a Hajdúságon át a Balatonig.

A mintegy két és fél-három órás program visszahozza a ráérős, kötetlen asztali örömök világát, hiszen végig élményekkel szolgál, miközben időt is hagy a fogások között a vacsorázóknak. Akár a teraszon nézelődünk, akár a következő fogást kóstoljuk, egyszerre ünnepi és természetes a hangulat.

Utazás Budapesten belül, de mégis jólesően távol mindattól, ami aznap pörgött körülöttünk.

Ha Ön is kíváncsi a részletekre, látogasson el a pannoniahajo.hu honlapra! (x)