A szlovák turisták szeretik hazánkat –siker az ITF Slovakiatour-on

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. február 13. 15:42

A szlovák utazók nemcsak a kiemelt magyar célterületek, hanem a kevésbé ismert régiók és a speciális termékkategóriák iránt is érdeklődnek. A pozsonyi ITF Slovakiatour vásár tapasztalatai is jelzik a szlovák piac fellendülését.

Szlovákia legnagyobb idegenforgalmi seregszemléjére január végén került sor, a rendezvény az extrém téli időjárás ellenére is több mint 62 000 látogatót vonzott. A magyar közösségi stand központi helyszínen várta az érdeklődőket.

 

A klasszikus Budapest-Balaton termékpáros, a kedvelt fürdőhelyek mellett szinte minden magyarországi régió és termék iránt mutatkozott érdeklődés a nagyközönség, az utazási irodák és a média részéről egyaránt. A célközönség előnyben részesíti a szlovák fővároshoz közel eső határmenti régiókat, a termékek közül a fürdők és a wellness, a gasztronómia és a borvidékek, a városnézés, valamint a családi programok és a kerékpárutak a legkeresettebbek. Növekszik az érdeklődés a keletebbre fekvő régiók látványosságai és specifikus termékkategóriák (pl. golf, vadászat, horgászat, vízisportok iránt is. A szlovák turisták tájékozottak, igénylik a konkrét ajánlatokat, részletes leírásokat, praktikus információkat és az anyanyelvükön nyújtott segítséget.

A magyar borvidékek és borok kóstolóval egybekötött bemutatója is növelte a magyar stand népszerűségét, amely egyúttal a márciusi pozsonyi „Spa and Wine Hungary" rendezvényt is népszerűsítette a borkedvelő és kikapcsolódni vágyó szlovák nagyközönségnek és az érintett szakmák képviselőinek.