A tavalyi kétszereséhez közelít a szigetvári vár látogatóinak száma

Forrás: MTI

 2016. december 08. 11:26

Idén több mint 22 ezren látogattak el szigetvári várba, tavalyhoz képest majdnem kétszer annyian - közölte a Zrínyi-emlékévet bonyolító Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.

Tavaly 13,5 ezres látogatószámot regisztráltak a várban - idézte fel a közlemény, amely arra is kitért, hogy az idei vendéglétszámba nem számolták bele az emlékév szeptemberben megtartott központi rendezvényein résztvevőket.

 

Hóvári János, a Zrínyi Miklós-Szigetvár 1566 Emlékév Emlékbizottság elnökének korábbi tájékoztatása szerint a baranyai város egyhetes programsorozatán mintegy ötvenezer érdeklődő vett részt.

Az írásos összefoglaló szerint jelentősen megnőtt az érdeklődés februárban és márciusban, amikor csaknem hatszáz fővel emelkedett a várba látogatók száma.

Szeptemberben érkezett a legtöbb regisztrált vendég: a tavalyi 1200 helyett 5500-an, októberben pedig csaknem 2500-an lépték át a várkaput - írták.

"Jelentősen emelkedett a diák és a nyugdíjas látogatók száma, illetve a családok mellett hétvégenként nagy számban érkeznek horvát csoportok is Szigetvárra" - idézte a tájékoztató Szojkó-Szinykovics Kornéliát, a vár marketingvezetőjét, aki hozzátette: az idei évtől már horvát és angol nyelvű tárlatvezetéssel is várják a vendégeket.

A szakember szerint a Zrínyi-emlékév "változatos és széles igényeket kielégítő programjai" nagymértékben hozzájárultak a látogatói létszám emelkedéséhez.