A Várnegyedet térképezi fel az idei Budapest100, önkénteseket várnak

Forrás: turizmus.com

 2022. január 07. 12:10

2022 májusában a Budapest100 építészeti-kulturális fesztivál a főváros egyik legszínesebb szeletét, a Várnegyedet térképezi fel.

Beszélgetésekkel, sétákkal és szuper programokkal bejárhatjuk a kanyargó utcákat, megismerhetjük a legtitkosabb történeteket, és kicsit turistáskodhatunk majd a Bécsi kapu vagy a Dísz tér környékén május 14-én és 15-én.

A Budapest100 csapata az előkészületekhez és a rendezvény megvalósításához önkénteseket is keres – tudta meg a We love Budapest.

A Budapest100 – a KÉK - Kortárs Építészeti Központ szervezésében megvalósuló – májusi programján a Várban rejlő lehetőségekről, az egykori ostromok nyomairól, építkezésekről, régi utcákról és az évszázados falak között zajló modern életről lesz szó.

A Vár középkori hangulatot árasztó, kockaköves utcáin bolyongva a helyiek is turistának képzelhetik magukat

Fotó: 123rf.com

Aki szívügyének érzi a polgárváros épületeit és az ott élők történeteit, az január 16. éjfélig jelentkezhet önkéntesnek, így a szervezőkkel együtt ő is aktív részese lehet annak, ahogy megelevenedik a történelem a még álló épületek között.

A budai Várba a budapestiek viszonylag ritkán mennek fel, mert jobban szeretik a kevésbé frekventált, turistamentes helyeket. Azonban a helyieknek is érdemes felkeresniük a város egyik legszínesebb helyszínét: a rejtett zugok, a tavasszal virágba boruló Tóth Árpád sétány, a kockakövek, a középkori, historikus és modern épületek mindenkit kicsit elvarázsolnak.

Keveredik itt a 13. század a jelennel, a kövek a betonnal és az üveggel, és annyira sajátos hangulatot áraszt, hogy itt néha még azt is elfelejtjük, hogy Budapesten sétálunk.