Alsó-Ausztria: síelőknek és ínyenceknek

Forrás: turizmus.com

 2017. október 25. 15:48

Az alsó-ausztriai turizmus vezető képviselői – köztük Petra Bohuslav, Alsó-Ausztria turizmusért felelős minisztere - népes delegációval látogattak el október 25-én Budapestre, hogy beszámoljanak téli kínálatukról.

Ma már e régióban ugyanis a németek után a magyarok a leggyakoribb látogatók, és télen-nyáron szívesen utazunk Ausztria eme tájára, amelynek oka – a természeti szépségek mellett - a közelség és a jó ár-érték arány.

Amint az megszokott, minden szezonban újdonságokról számolnak be az alsó-ausztriai szakemberek - idén ilyen például az új R&R Hotel Mitterbach szálloda, 28 szobával és wellness részleggel, ahonnan a Gemeindealpe Mitterbach völgyállomása, a „Das Ko’eck“ panorámabár és a Mariazelli Vasút csupán néhány lépésre található.

A néhány évvel ezelőtti részleges felújítást követően idén ismét átalakították a Joschi Almgasthof vendéglőt, ahol családbarát szobákat és egy új éttermet, éjszakai bárt és félig fedett teraszt is nyitottak, új koncepcióval - a kulináris kínálat része például a csütörtöki fondü- és raclette nap. És idén nyáron nyílt meg ünnepélyesen Molzbachhof, Alsó-Ausztria első, kizárólag fából készült szállodája.

 

 

A téli sportok kedvelőinek megnyugtató hír, hogy idén is bővült az infrastruktúra. Ilyen az annabergi Ski-Cross és Fun-Cross pályák átalakítása, az új családi park Annabergen, a Sonnenlift tányéros felvonó felújítása Göstling-Hochkaron, de Lackenhof téli attrakciói is továbbfejlődtek. Egy speciális műanyag borítású lejtőnek köszönhetően Puchbergben a téli sportok már nem függenek a hóhelyzettől és az időjárástól, a különleges borításon lesiklani olyan, mintha tényleg sítalpakon hóban csúsznánk le. Így időjárástól függetlenül hódolhatnak a síelők és snowboardosok szenvedélyüknek és bármikor „levágtathatnak” a lejtőn.

A tányéros felvonók télen, megfelelő hómennyiség mellett nyitnak ki. Az igazi élményhez ilyenkor a hóágyúk is hozzájárulnak. A Wiesenflitzeren, egy 140 méter hosszú óriás gumis csúszdán, akár egy varázsszőnyegen, kényelmesen haladhatunk akár felfelé is a hegyoldalon, majd óriás gumikba ülve lefelé.

A Bárkert Bazárban tartott prezentációt igazi ínyencparádé színesítette: különleges füstölésű sonkák és sajtok, valamint speciális kenyérfélék szolgáltak harapnivalónak a helyi borok, sörök és a gyümölcslevek mellé.