Ausztriában 45 programmal folytatódik az UngarischeART

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2014. szeptember 11. 21:23

Az ausztriai magyar külképviseletek (nagykövetség, Balassi Intézet, Magyar Turizmus Zrt.) összefogásában szeptembertől az év végéig további 45 közös szervezésű rendezvény népszerűsíti Ausztriában hazánkat, a magyar kultúrát és a főbb turisztikai attrakcióinkat.

Elkészült a programsorozatot részletesen tartalmazó „UngarisheArt" (magyar módra) című kiadvány, amelyet ezekben a napokban mutatnak be Bécsben az osztrák sajtónak és szakmai partnereknek. Az immár nyolcadik alkalommal megvalósuló sikeres összefogásnak köszönhetően, a magyar intézetek közötti szinergiát kihasználva, egységes és átfogó képet kaphatnak az osztrákok Magyarországról. Az MT Zrt. stratégiai célkitűzésének megfelelően több, turisztikai szempontból is releváns téma kerül terítékre az idei év második felében is. Az időszak kiemelt eseménye az október 2-án Bécsben megrendezendő Nagy Magyar Turizmusnap, amely az osztrák és a magyar turisztikai szakma legrangosabb éves találkozási fóruma. Az idei turizmusnapon nyugat-magyarországi és dél-dunántúli turisztikai szolgáltatók mutatkoznak be, illetve prezentálják aktuális ajánlataikat. A rendezvényhez kapcsolódóan kerül sor a PaNaNet határon átnyúló turisztikai projekt eredményeinek ismertetésére is.

A határnyitás 25. évfordulója alkalmából rendhagyó interaktív kiállítás nyílik Bécsben a Vienna Design Week keretében, a nyolcvanas évek Magyarországának tárgyi és érzésvilágát megidéző kordokumentumokból. A Collegium Hungaricumban az ősz folyamán több hónapon keresztül látható „Határ, ami összeköt" című tárlathoz a Magyar Turizmus Zrt. társszervezésében érdekes pódiumbeszélgetések kapcsolódnak, amelyek a turizmus szemszögéből is megvilágítják az elmúlt 25 év történelmét. Ugyancsak érdekes színfoltja a programfüzetnek a magyar diaszpóra körében indított turizmusmozgalom (www.facebook.com/rwr.ungarn), amelynek jegyében nyereményjáték indult a programfüzeten keresztül.

A részletes programokat tartalmazó „Ungarische Art" kiadvány programlistája letölthető az MT Zrt. külképviseleti honlapjának startlapjáról.