Az őszi szünetben 200 forintért mehetnek az állatkertbe a gyerekek

Forrás: turizmus.com

 2019. október 21. 17:32

Az őszi szünetben a 14 év alatti gyerekek csupán 200 forintos áron látogathatják a Fővárosi Állat- és Növénykertet, október 31-én pedig ingyen bulizhatnak.

Október 23-tól november 3-ig, vagyis e hét szerdától egészen jövő vasárnapig számos érdekes és látványos program megtekintésére invitálják a családokat az állatkerti kifutóknál és a Varázshegyben. Megnézhető, hogyan etetik a sörényes hangyászokat, pelikánokat, vidrákat, borjúfókákat, pingvineket, ragadozókat vagy a majmokat, de az elefántiskolába, ausztrál látványprogramra, fóka-mókára és bonsai bemutatóra is várják a látogatókat. A Holnemvolt Várban naponta kétszer állatfelvonuláson mutatják be az itt élő háziállatokat, a cápasuliban pedig a gondozók búvárfelszerelésben a víz alá merülve etetik a cápákat, rájákat és a medencék többi lakóját.

A gyerekkel érkezők számára jó hír, hogy ebben az időszakban a 14 éven aluliaknak csak 200 forintba kerül a belépőjegy. Ha a nagymama vagy a nagypapa viszi az unokát, neki is csak 1500 forintot kell fizetnie; a nyugdíjas akció egyébként egészen november végéig tart.

Gorillák napoznak az őszi napsütésben. A csapat legifjabb tagja ez év végén lesz kétéves

Fotó: Facebook / Fővárosi Állat- és Növénykert

Aki el akarja kerülni a sorban állást, az már mobillal is válthat belépőt a Fővárosi Állatkertbe.

Október 31-én, este 6-tól 11 óráig, Holnemvolt Halloween címmel borzongató bulit rendez az állatkert: ekkor minden 14 éven aluli gyerek ingyen léphet be a Holnemvolt Várba – ha jelmezben, arcfestéssel vagy töklámpással érkezik. A programok között lesz tűzzsonglőr-bemutató, családi tökfaragás, boszorkányos arcfestés, bátorságpróba, rémmesék, kézműveskedés, tevegelés, lovacskázás.

November 4-től megváltozik az állatkerti játszópark, a Holnemvolt Vár bejáratának funkciója. Korábban létezett olyan belépőjegy is, amely csak ide volt érvényes, azzal az állatkert klasszikus területére nem lehetett átmenni. November első hétfőjétől azonban a Holnemvolt Vár bejárata teljes értékű állatkerti kapuként fog üzemelni – írja az MTI.