Balaton-felvidéki bringatúra a nemzeti ünnepen

Forrás: turizmus.com

 2019. október 22. 14:39

Az október 23-i túra kiemelt célja, hogy népszerűsítse a minden évszakban csodás élményt nyújtó balatoni bringázást. Az útvonal teljes egészében része a Magyar Kerékpáros Szövetség által a térségben megvalósítandó kerékpáros hálózatnak.

A bringatúra 11 észak-balatoni települést érint: Veszprém, Szentkirályszabadja, Balatonalmádi, Káptalanfüred, Alsóörs, Csopak, Balatonfüred, Aszófő, Pécsely, Tótvázsony, Nemesvámos.

A táv 65 km 610 m szintemelkedéssel, ami bármilyen többfokozatú, váltós, jó műszaki állapotban lévő kerékpárral teljesíthető.

Tizenegy balatoni települést érint a Balaton-felvidéki bringatúra

Fotó: sportaktiv.hu

A Balaton-felvidéki bringatúra azoknak szól, akik gyönyörű természeti környezetben, biztonságos jelzett utakon szeretnék élvezni a kerékpározás nyújtotta szabadság érzését.

A balatoni kerékpáros túrák történetében először két rajt–cél terület lesz, az egyik Veszprém bevásárlóközpontban, a másik Balatonfüred szabadidőközpontban. Mindkét helyszínről egyszerre indulnak a résztvevők 10 órakor, és mindenki a kiinduló pontra érkezik vissza a túra végén. A túra szintideje 6 óra, tehát legkésőbb 16 óráig mindenki kényelmesen visszaérhet a kiinduló állomásra – olvasható a szervező sportaktiv.hu oldalán.

Négy pihenő-frissítő állomás várja útközben a bringázókat

Fotó: sportaktiv.hu

Az útvonalat kitáblázzák, és az útkereszteződésekben helyi polgárőrök és szükség szerint a rendőrség biztosítja a biztonságos áthaladást.

Útközben négy pihenő-frissítő állomás lesz a településeken, ahol forró teát, izotóniás italt, banánt, nápolyit, helyi készítésű pogácsát, süteményeket kapnak a résztvevők.

A mezőnyt mentő és szervizautó követi, ha bárkinek segítségre lenne szüksége.

A részvétel nevezéshez kötött, október 23-án mindkét rajt–cél területen (Balatonfüred, Veszprém) reggel 8 és 9.30 óra között még lehet nevezni.

További részletek itt: sportaktiv.hu/balaton-felvideki-oszi-bringatura/