Bokrétaünnepet tartottak Bükfürdő készülő főterén

Forrás: turizmus.com

 2022. március 29. 10:09

Mérföldkőhöz ért Bükfürdő főterének mintegy 2,4 milliárd forintból zajló kialakítása: a készülő városrészközpont elérte a legmagasabb pontját, ennek alkalmából a kivitelező középkori hagyományt felidézve bokrétaünnepet rendezett.

Az 1300-as évek Németországában volt szokás, hogy találkoztak az építők és az építtetők, amikor a készülő épület elérte a legmagasabb pontját – emlékeztetett a bokrétaünnep eredetére Homlok Tibor, a kivitelező Homlok Zrt. fő építésvezetője.

A bokrétaünnep egyfajta középkori „teljesítési igazolás”, és most bokréta került Bükfürdőn a készülő városrész-központ legmagasabb pontjára is. Egy másik szertartást is felidéztek az ünnepen: koccintottak egészséges nedűvel, aztán a poharakat összetörték, hogy az legyen a legnagyobb kár a további építkezés során.

Homlok Tibor köszöntőjében elmondta, hogy határidőre, 2022 novemberére, jó minőségben adják át a beruházást.

Azzal, hogy látszik már a készülő látogatóközpont legmagasabb pontja, megmutatkoznak a tér arányai, a kontúr, és a tömege is – mondta a bokrétaünnepen Németh Sándor, Bük polgármestere. Hozzátette, hogy új dimenzióba helyezi a büki gyógyfürdőt is a készülő tér, hiszen utcát, teret formáz a fürdő pavilonsorával – és már az építkezés alatt körvonalazódik az új térrend. Kiemelte, hogy a mintegy 2,4 milliárd forintos beruházással egy átjárható településrész-központ készül majd el.

buklatogatokozpont

A fejlesztésnek köszönhetően Bükön a gyógyfürdő előtti téren egy igazi városközpont épül majd ki kávézóval, fürdőtörténeti bemutatóval, és egy parkkal

Fotó: Büki Gyógyfürdő Zrt.

A bokrétaünnepen Ágh Péter, a Bük-Sárvár turisztikai régió országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy a bükiek büszkék lehetnek a nagyszabású turisztikai fejlesztésre. A fejlesztésnek köszönhetően Bükön a gyógyfürdő előtti téren egy igazi városközpont épül majd ki kávézóval, fürdőtörténeti bemutatóval, és egy parkkal.