Budapesten vannak a világ legszebb fürdői

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 02. 11:45

Legalábbis ezt állítja a Daily Telegraph-ban Anthony Horovitz, akit elbűvölt Budapest. Nemcsak a szokásos kötelező látványosságokat járta végig, de írásából kitűnik, hogy beleszeretett a városba és tanulmányozta a történelmét is.

Budapest egy fiatalos város. Az utcasarkokon és a parkokban zene szól. A Szent István bazilika páratlan kilátás, miközben fiatalok a segway-en furikáznak.

A Lánchídon éppen egy menyasszonyba és vőlegénybe botlott, akik a lakodalmi ünnepséget egy a Dunán ringatózó hajón ülték meg.

Horovitz úgy véli, ez a világ egyik legjobb helye, hiszen itt szinte minden nap fesztiválokat tartanak. A Vajdahunyad várát Drakula várához hasonlítja, és tetszett neki a Városliget is, annak hangulatával, éttermeivel, a napsütésben sétáló emberekkel. A cikkíró ezután a XX. század történelmére tér ki, különösen miután meglátogatta a Sziklakórházat és a Terror Házát.

A Gellért fürdő tetszett legjobban a cikk írójának

A Mátyás templom, a budai vár szépsége ugyanúgy elvarázsolta, mint a három Duna-parti szálloda, a Sofitel, az InterContinental és a Marriott hármasa. De rögtön megjegyzi, hogy őt mégis inkább a Gellért bűvöli el. A világ legszebb fürdői a Gellért és a Széchenyi – az előbbi olyan, mint „fürödni egy zsinagógában".

Anthony kipróbálta a kis földalattit, amelyet bájos metrónak titulál, majd kerékpárra pattant, hogy ellátogasson a romkocsmákba -  a Szimpla Kert persze kihagyhatatlan - másnap pedig a különböző éttermekbe, a Déryné bisztrótól a Mazel Tov-ig, de arról sem feledkezik meg, hogy csodálatát fejezze ki a Fours Seasons és annak szolgáltatásai iránt.

A Szimpla Kertet kihagyhatatlan helyként említi

Kapcsolódó cikkek

Mi a vonzó Budapestben?

2017. július 25.