Bükfürdő a bécsi Ferien Messe kiállításon – kulináris és turisztikai kínálattal

Forrás: turizmus.com

 2016. január 19. 12:39

2016. január 14 – 17. között került megrendezésre a Ferien Messe utazási kiállítás Bécsben, amelyen a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület - az előző évekhez hasonlóan - önálló standon reprezentálta a fürdővárost, valamint a tagságot.

A négynapos rendezvényen Bakos Márton, a szervezet kollégája képviselte a TDM szervezetet, a büki standon megjelentek a helyi szállodák és a fürdő képviselői is. A vásárt alapvetően az osztrák fővárosban élők keresték fel, akiknek a kiváló gyógyvizet, a földrajzi közelséget, valamint a könnyű elérhetőséget (ÖBB-GySEV) előtérbe helyezve ajánlották a szolgáltatásokat.

 

Az idei esztendőben a turisztikai kínálatot gasztronómiai bemutatóval és kóstolóval is színesítették. A kiállítás részeként megrendezésre került Genusswelt - Live-Koch-Show rendezvény pénteki napján Bükfürdő képviselte Magyarországot a gasztronómia bemutatón.  Ezzel is erősítve a turisztikai- és agrármarketing egymást erősítő jellegét, amely idén minden eddiginél kézzelfoghatóbban jelenik meg a Magyar Turizmus Zrt. által szervezett „Gasztroélmények Éve 2016" kapcsán. A magyar kulináris tematikus év ausztriai nyitányaként főzőshow keretében élményszerű betekintést kaptak a vásár látogatói a magyar gasztronómia egyediségébe.

Bánszki Péter séf a helyszínen kialakított jól felszerelt színpadi konyhaszigeten készített el egy ízletes büki fogást, amely a Gasztroportrék - Bükfürdő című kiadványban is szerepel. A Répcementi szarvasbélszín kakukkfüves dödöllével és sült koktélparadicsommal, kékfrankos mártással nagy sikert aratott a látogatók körében.

A bemutatónkon közreműködött Kovács Balázs, a Magyar Turizmus Zrt osztrák külképviseletének vezetője is, akivel további megjelenéseket, kampányokat is terveznek az idei esztendőben, erősítve ezzel a tradicionális osztrák piacot.

A kiállítás négy napján – a tavalyi évhez hasonlítva – magasabb látogatószámot regisztráltak a szervezők, ez a bükfürdői standon is érezhető volt. A nyitónap és szombat rekordszámú érdeklődőt vonzott, főleg a tavaszi időszakra érkeztek konkrét kérdések, kérések.