Bükfürdői Esszencia a helyi piacon és a vendéglátóhelyeken

Forrás: turizmus.com

 2018. április 23. 15:58

A Bükre látogatók számára nemcsak a gyógyvíz és kellemes környezet nyújt feltöltődést: megkóstolhatják és otthonukba haza is vihetik a környék ízeit.

Április 20-án megnyílt a Bükfürdői Termelői Piac és alkalmi vásár negyedik szezonja, ahol péntek délutánonként kézműves ajándéktárgyak, helyi-környékbeli mézek és házi készítésű lekvárok, sajtok, húskészítmények, savanyúságok, valamint idény jellegű zöldségek és gyümölcsök, továbbá termelői borok közül is válogathatnak a vásárlók.

Az idei évadtól a vásárt létrehozó turisztikai menedzsment szervezet és a termelők, kézművesek szorosabbra fűzték a kapcsolatukat, mivel az egyesület tagjaiként folytatják az együttműködést.

A piacot létrehozó Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület és Bük városa nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az itt közreműködő árusok kizárólag olyan portékát kínáljanak, amelyek hagyományos eljárással, helyben vagy a környéken készülnek és magukban hordozzák a fürdőváros és szűkebb környezetének ízét és zamatát.

Negyedik szezonját kezdte a Bükfürdői Termelői Piac

Fotó: Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület

Bükfürdő és környéke házias ízeket, a térség hagyományaira építkező konyhát ajánl, melyet a város több mint 20 különböző stílusú, gazdag kínálattal rendelkező vendéglátóhelyén próbálhatunk ki. Ha beleszerettünk a helyi ízekbe és szeretnénk hazavinni magunkkal, akkor a Bükfürdői Termelői Piac a legjobb hely, ahol a Bükfürdői Esszencia® márkanévvel jelzett termékeket közvetlenül a termelőktől vásárolhatjuk meg. A védjegyoltalom alá helyezett márkanévvel és jelzéssel hamarosan a helyi vendéglátóhelyeken is találkozhatunk, hiszen minden olyan étterem jogosult lesz a megkülönböztetésre, ahol helyi termelők alapanyagait használják fel ételeikhez.

2018. évi nyitva tartás:

2018. április 20 -  május 25.  15.00–19.00 óra

2018. június 1 - szeptember 07.  16.00–20.00 óra

2018. szeptember 14 - október 12.  15.00–18.00 óra