Éjszakai kijárási tilalom egy Kolozs megyei, turizmusra támaszkodó községben

Forrás: MTI

 2021. augusztus 25. 17:56

Éjszakai kijárási tilalmat vezettek be csütörtöktől Meregyó (Margau) községben, ahol az elmúlt napokban 12 ezrelék fölé ugrott a koronavírusos fertőzöttségi ráta. Az 1500 lakosú községhez több olyan kis hegyi falu tartozik, ahol a turizmus fontos bevételi forrásnak számít.

Az Erdélyi-szigethegység lábainál fekvő Meregyó az első olyan romániai település, ahol a járvány negyedik hullámának a megjelenése miatt kellett korlátozó intézkedéseket bevezetni.

A katasztrófavédelmi bizottság szerdai döntése értelmében a község lakói csakis indokolt esetben hagyhatják el lakásaikat este nyolc és hajnali öt óra között, az üzletek csak délután hat óráig tarthatnak nyitva.

A katasztrófavédelmi bizottság már egy nappal korábban elrendelte a vendéglők, kocsmák bezárását, betiltotta a rendezvények tartását a községhez tartozó településeken.

Az 1500 lakosú községhez több olyan kis hegyi falu tartozik, ahol a turizmus fontos bevételi forrásnak számít, ugyanis Havasrekettye (Rachitele), Doda Pilii és Ic Ponor településeken keresztül vezet az út Kolozsvár irányából a Pádis-fennsíkra.

romania_123rf

Az 1500 lakosú községhez több olyan kis hegyi falu tartozik, ahol a turizmus fontos bevételi forrásnak számít

Fotó: 123rf.com

A fertőzöttségi rátán Romániában az elmúlt 14 napban regisztrált megbetegedések ezer lakosra vetített számát értik.