Erős a magyar jelenlét Spanyolországban

Forrás: turizmus.com

 2015. április 23. 17:03

A Magyar Turizmus Zrt. három éves stratégiája alapján olyan piacokon fejt ki aktivitást, ahonnan kézzelfogható eredmény várható. A Társaság spanyolországi akcióinak célja, hogy idén meghaladja a 150.000 főt a hazánkba látogató spanyolok száma.

Mind a repülőjáratokat érintő újdonságok, mind a „Magyar Hónap" nevű rendezvénysorozat, mind a négy spanyol várost érintő szakmai roadshow hazánk turizmusát támogatják, így ezek szervezésében és népszerűsítésében az MT Zrt. és partnerei aktív szerepet vállalnak.

A madridi Magyar Nagykövetség – a Földművelésügyi Minisztérium, a Magyar Turizmus Zrt. és a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének közreműködésével – Magyar Hónapot tart a patinás madridi Kaszinóban (Casino de Madrid). Az 1836-ban alapított, mintegy 3000 taggal rendelkező Kaszinó Spanyolország egyik legfontosabb szellemi páholya, székhelye a város szívében, Madrid egyik legszebb palotájában található. A rendezvénysorozat célja Magyarország kulturális, gasztronómiai és turisztikai értékeinek a bemutatása, megismertetése a tagok körében. A rendezvénysorozatot Győri Enikő madridi magyar nagykövet nyitotta meg április 7-én. A nyitórendezvényen Németh József, a Magyar Turizmus  Zrt. madridi képviselője előadásában Budapest mellett felhívta a hallgatóság figyelmét többek között a gyógyturisztikai kínálatunk egyediségeire, a Balatonra mint kulturális vonzerővel is bíró térségre,  továbbá borvidékeinkre és ezen belül is Tokajra, ahol neves spanyol pincészet is tevékenykedik.

A rendezvénysorozat április 9-én magyar gourmet kategóriájú árukat előállító 9 hazai kistermelő mangalica termékeinek bemutatójával, illetve ennek a magyar sertésfajtának szentelt szakmai konferenciával folytatódott. A kistermelők a Magyar Mangalicatenyésztők Országos Szövetségének szervezésében érkeztek Spanyolországba. A rendezvényen a Madridi Képviselet turisztikai információs pultot üzemeltetett.

A magyar hónapot április 29-én a magyar zeneművészet jeles alakjainak (Liszt, Bartók és Kodály) szentelt zenés gálavacsora és sorsolás zárja, amelynek nyertesei megismerhetik Budapestet a Danubius Hotels Group által felajánlott tartózkodás alatt. A nyertesek az IBERIA jóvoltából repülőjegyet is nyernek a légitársaság júniusban induló Madrid-Budapest járatára.

Az április nem csak a „Magyar Hónap" miatt fontos az ország számára, 4 spanyol városban roadshow-zott ugyanis a Magyar Turizmus Zrt madridi képviselete Csehország, az Egyesült Királyság, Horvátország és Lengyelország társképviseleteivel közösen. A roadshow célja, hogy az egyes országok szolgáltatói szakmai kapcsolatrendszerüket bővíteni tudják. Az áprilisi roadshow érintette Sevillát, Madridot, Bilbaot és Barcelonát, azaz azokat a legfontosabb területeket, ahonnan a legtöbb vendég érkezésére lehet számítani. A négy városban összesen 315 spanyol utazási irodai szakember jelent meg: Magyarországról a Danubius Hotels Group, a TraveltoHungary Kft., a Premium Incoming  és a Tour East Tour Hungary Kft. képviseltette magát a nemzetközi rendezvénysorozaton.

A roadshow-nak külön aktualitást adott az IBERIA júniusban induló közvetlen Madrid-Budapest járata, hiszen a roadshow által érintett városokba is repül a légitársaság, ami minden valószínűség szerint növelni fogja a Magyarország iránti érdeklődést.

2014-ben 137.000 spanyol vendég érkezett Magyarországra és a madridi képviselet vezetőjének tervei szerint ez a szám 10%-os bővüléssel 150-160.000 fő fölé emelkedhet 2015-ben.