Feröer-szigetek online: ahol a helyiek a szemünk és a fülünk

Forrás: turizmus.com

 2020. április 19. 16:06

A Feröer-szigetek turisztikai hivatala mindig előrukkol valamivel. Most, amikor egy időre tilos az utazás, saját lakosai mutatják meg sisakjaikra szerelt kamerákkal az országot, különleges programok révén.

Azok az egyéni utazók, akik szeretnék a bolygó egyik legszebb helyét felfedezni, most online élvezhetik a Föld egyik legérintetlenebb helyének hangulatát egy innovatív új utazási eszközzel.

Egy számítógépes játékhoz hasonlóan lehet felfedezni a szigeteket a helyiek fejkameráinak felvételein keresztül, és nemcsak gyalogosan, hanem akár helikopterrel is.

 

Az ország nincs híján ötleteknek, egy korábbi akciójuk keretében birkákra szereltek Google kamerákat, és street-view helyett sheep-view képet alkottak a szigetekről, ahol utcák is alig vannak.

A Dán Királysághoz tartozó, de széleskörű autonómiával rendelkező, kevesebb mint 50 ezer lakost számláló szigetcsoport mesebeli természeti adottságainak köszönheti népszerűségét. A szigetcsoport 18 nagy szigetre tagolódik, amelyeket néhány kilométer, esetenként néhány száz méter széles tengerszorosok választanak el.

Ahogy a hasonló desztinációkban mindenütt, a Feröer-szigeteken is nagy kérdés, hogyan lehet megőrizni az egyensúlyt a gazdaságilag hasznos turizmus és a törékeny ökoszisztéma között.

Bár a Feröer-szigetekre nem könnyű eljutni, és ezért sokáig nem is gondoltak rá a turisták, Izlandhoz hasonlóan ez a szigetcsoport is egyre népszerűbb, és tavaly már több mint 110 ezren keresték fel, ami több mint duplája a lakosok számának.

Aki meg szeretné tapasztalni az élő videókamerás élményt, az kattintson IDE.