Graffitisek színezik ki Bécset

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 03. 15:49

A Calle Libre street art fesztivál keretében az érdeklődők szeme előtt alakulnak képzőművészeti alkotásokká Bécs tűzfalai 2018. augusztus 4. és 11. között.

Ötödik alkalommal rendezik meg Bécsben a Calle Libre nevű street art fesztivált, amelynek során ismert nemzetközi graffiti művészek festik ki az osztrák főváros egyes tűzfalait. Mivel idén van Gustav Klimt, Egon Schiele, Otto Wagner és Koloman Moser halálának századik évfordulója, róluk emlékezik meg a brazil KOBRA, a portugál Kruella d'Enfer, a közép-amerikai Renacho Melgar és a spanyol Zesar Bahamonte a házfalakra festett képekkel.

Ingyenes kísérőprogramok teszik teljessé a bécsi fesztivált

Fotó: Calle Libre / Jolly Schwarz

Az ötödik alkalommal és ezért CINCO mottóval, különböző helyszíneken megrendezett fesztivált ingyenes kísérőprogramok egészítik ki. A Museumsquartierban például egy konferencia keretében vonnak elméleti párhuzamokat művészet és urbanisztika között, a Mumokban pedig workshop-sorozat várja az érdeklődőket. Szabadtéri koncertek, a témához illeszkedő városnéző túrák, filmvetítések, sportcipő-festés, pop up könyvvásár és táncelőadás teszik teljessé a programot.