Hajdúszoboszló az osztrák piac felé kacsingat

Forrás: turizmus.com

 2015. március 10. 16:45

Hajdúszoboszlón Kovács Balázs, a Magyar Turizmus Zrt. külképviselet-vezetője és Kabály Zsolt TDM-menedzser vezetésével szakmai egyeztetést tartottak a szálláshelyek képviselőivel azzal a céllal, hogy a jövőben növekedjen az osztrák vendégéjszakák száma az üdülőhelyen.

A hajdúszoboszlói TDM-szervezet az elsődleges külföldi piacok alaposabb feltérképezése és az ottani lehetőségek maximális kihasználása érdekében egy tájékoztató sorozat szervezésébe kezdett tagja részére még a tavalyi évben, mely idén is folytatódik.

A szakmai egyeztetések sorát 2015-ben a „Hajdúszoboszló az osztrák piacon" megbeszélés nyitotta meg. A konzultációt március 5-én délelőtt a város turisztikai irodájában tartották Kovács Balázs, a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviseleti vezetőjének részvételével, aki helyzetjelentést adott a piacról, a potenciális osztrák turista jellemzőiről, az osztrák piacon való marketingmegjelenések lehetőségeiről. Elhangzott, hogy Ausztria fajlagosan a legnagyobb és az egyik legbiztosabb küldőpiaca hazánknak, ahová megéri a hazai turisztikai vállalkozásoknak is befektetni, mert a kitartó piaci munka megtérül.

Az interaktív együttgondolkodás jegyében meghirdetett eseményen több szálloda marketing- és értékesítési vezetője, illetve több, egyéb szálláshelyet üzemeltető TDM-partner vett részt – számolt be a találkozóról a hajduszoboszlo.hu weboldal.

Az osztrák piaci lehetőségekről a konzultáció aznap délután Debrecenben folytatódott.