Csárdanyitás és állatkölyök-bemutatók hétvégén a Hortobágyon

Forrás: turizmus.com

 2022. február 23. 16:56

A pásztorok földjén a február mozgalmas időszaknak számít, ilyenkor jönnek világra a szürkemarha-borjak és a nóniusz csikók, amelyeket a hónap utolsó hétvégéjén a gondozóik mutatnak be a "Nyitott istállók" program keretében.

A Mátai Ménes istállói, a szatmáritelki juhhodályok és a Pusztai Állatpark állattartó hodályai kitárják kapuikat a látogatók előtt február 26-án és 27-én. Az érdeklődők a pásztorok és állatgondozók vezetésével ismerkedhetnek meg a téli Hortobágy legifjabb jövevényeivel, az idei csikókkal, borjakkal, racka bárányokkal, mangalica malacokkal, no meg napos csibékkel, kis kacsákkal és libákkal, kecskegidákkal, csacsikkal.

A családi programok központi helyszíne, a túrák kiindulási és érkezési pontja a 300 éves Hortobágyi Csárda, amely idén először ezen a hétvégén tárja ki kapuit, s szólal meg falai között a cigánymuzsika – írja a hortobagyinfo.hu.

Az idei első kiscsikó a Mátai Ménesben

Fotó: Facebook / Hortobágyi Nonprofit Kft.

A nyitott istállókhoz másfél óránként indulnak a járatok, csikónéző fogat a mátai ménesistállóhoz, báránynéző busz a szatmáritelki racka hodályhoz, míg az apró állatok bemutatójára a Pusztai Állatparkba óránként közlekedik a busz.

A program részletei ezen az oldalon érhetők el, a szervezők ajánlják az előzetes regisztrációt.