Hungarikumok randevúja a 2014-es Agárdi Cigánymeggy Fesztiválon

 2014. július 01. 14:51

Július 5-én zajlik az immár hagyományosnak számító agárdi Cigánymeggy Fesztivál, ahol idén is különleges gasztronómiai kínálat fogadja a látogatókat.

Az Agárdi Pálinkafőzde nyolcadik alkalommal ünnepli a pálinkafőzési szezon kezdetét egy hangulatos szabadtéri piknik keretében. Az esemény évről évre szép számban vonzza a helyieket és a nyaralóvendégeket egyaránt, akik ezúttal - a pálinkák mellett nemrég szintén hungarikumnak minősített- karcagi birkapörköltet is kóstolhatnak. Aki ennél könnyebb ízekre vágyik, a Látogatócentrum kemencés finomságai, valamint a régiós gazdák termékei közül is válogathat. Nem maradhat ki a választékból a helyben nyújtott, kemencés rétes sem, ami kezdettől fogva az egyik legkelendőbb harapnivaló a fesztiválon.

 

Az ételek és italok mellett kulturális programok is gondoskodnak a vidám hangulatról. A kisebbekre is gondolnak a szervezők, így a gyerekek számára lesz játszókert és lovagoltatás a helyszínen, a focirajongók pedig a szombati VB-meccseket is megtekinthetik.