Ismét korcsolyázni hív a Bécsi Jégálom

Forrás: turizmus.com

 2018. január 16. 11:42

Január 19-én újra megnyitja kapuit a számos gasztronómiai programmal bővített Bécsi Jégálom a Városháza és a Burgtheater előtti téren.

A jégkorcsolyázásnak igazi hagyománya van Bécsben: idén immár 23. alkalommal nyitja meg kapuit a Bécsi Jégálom a Városháza és a Burgtheater előtti téren. A korcsolya szerelmesei egészen március 4-ig korcsolyázhatnak majd a 8000 négyzetméter alapterületen kialakított  pályákon.

A hivatalos megnyitó napján, január 19-én az ingyenes korcsolyázás mellett, 17.30-18.30-ig az „Andi & Alex”nevű gasztronómiai egység sztárséfje, valamint Bécs városának polgármestere, Michael Häupl és Andreas Mailath-Pokorny városi tanácsos saját kezűleg készített palacsintájával várja a jégkorcsolyázókat. Azok számára, akik inkább más sós és édes csábításnak engednének, a kisebb kulináris standok, mint például a Fin de Clair Austern, Fish & Chips vagy a Grammelknödel kiváló alternatívaként szolgálhatnak.

Program, sport, gasztronómia egyben

Fotó: turizmus.com

Január 20-tól a kezdő korcsolyázók munkanapokon 9 és 16 óra között, hétvégén pedig egész nap ingyenesen gyakorolhatnak az 550 négyzetméteres pályán. 17 órától 22 óráig azonban a profi jégkorcsolyázóké és a curling kedvelőié az egész terep.

Az idei év különlegessége még, hogy a futballrajongók már télen ráhangolódhatnak a nyáron megrendezésre kerülő oroszországi FIFA labdarúgó-világbajnokságra: február 11-én érkezik Bécsbe a világbajnokság eredeti nyertes trófeája és a sportágról szóló vándorkiállítás, melyet Európában elsőként az Bécsi Városházán lehet majd tesközelből megtekinteni.