Fokozott óvintézkedésekkel jön a Gerecse50 teljesítménytúra

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 25. 12:29

Augusztus utolsó hétvégéjén, két napra bontva szervezi meg a Magyar Természetjáró Szövetség a 39. Gerecse 50 teljesítménytúrát, amely hazánk második legrégebbi hosszútávú közösségi túrarendezvénye.

Az 50 kilométeres táv rajtját augusztus 28-án szombaton 5:30-tól tartják - írják a szervezők az esemény közleményében. A 3 ezer fős túrázó közösség egészségének megóvása érdekében a rajt-, a célsátor és az erdei ellenőrzőpontok is érintkezésmentesek lesznek. Egyszerűbb lesz a jelvények, kitűzők átvétele a célba érkezéskor, és idén kivételesen nem csábítják maradásra közösségi programok a beérkezetteket.

A 30-20-10 kilométeres távok napja a vasárnap, augusztus 29-én, 6 órától kezdődő csúsztatott rajtoltatással kezdhetnek a túrázók, a hosszabb útvonalhoz hasonlóan kontaktusmentes ellenőrzési pontokkal, hogy a közel ötezer regisztrált túrázó ugyanolyan egészségesen térhessen haza, mint ahogy érkezett.
A hatályos jogszabályok értelmében mindkét napon és mind a négy táv esetében kizárólag védettségi igazolvánnyal és a korábbi online regisztrációval rendelkezők vehetnek részt a túrán.

gerecse50

Szombaton az 50 kilométeres, vasárnap pedig a 10, 20 és 30 kilométeres távon próbálhatják ki magukat a túrázók

Fotó: Gerecse50

A szervezők felhívják a teljesítménytúrázók figyelmét a fokozott folyadékbevitelre, és az időjárásnak megfelelő öltözködésre valamint a járványügyi szabályok betartására. Minden aktuális információ rendezvény részleteiről megtalálható a gerecse50.hu honlapon.