Kastélykoncertek Eszterházán

Forrás: turizmus.com

 2019. február 06. 13:13

Az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont ismertette a fertődi Esterházy-kastély 2019-es évad zenei- és koncertprogramját.

Magyarország legimpozánsabb barokk kastélyában az érték, a hitelesség és színvonal kimagasló minőségét kínáljuk a 2019-es év zenei programajánlatával is - mondta el Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont ügyvezetője.

Kifejtette: Eszterházán fellépni rangot jelent. Az a zenetörténeti rang és szellemiség, amelyet Haydn eszterházai alkotóévei és életműve fémjelez, a jelenkori előadók kiválóságait vonzza Eszterházára évről-évre. "Eszterháza a művészet nemes eszközével küldetés teljesít" - fogalmazott az ügyvezető.

Egresitsné Firtl Katalin, a Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont ügyvezetője

Fotó: turizmus.com

Ez a küldetés a térség és a nemzet erősödését, gyarapodását szolgálja. Eszterháza a csodák kimeríthetetlen forrása, az átélhető csodák helye: ezért a koncertlátogatók által - reményeink szerint – pozitívan értékelt idei fesztivál- és koncertsorozatok közötti időszakokban további meglepetés-produkciók helyszíne lesz a fertődi Esterházy-kastély.

Kastélykoncertek 2019, Eszterháza: amennyire előkelően hangzik az idei évad címe, annyira különleges az idei koncertsorozat, zenei fesztivál-kínálatunk - mondta Egresitsné Firtl Katalin. A részletes programkínálatot, amely a legnagyobbakat vonultatja fel Eszerházán 2019-ben, Rácz Márton, az Eszterháza Központ zenei vezetője, karmester ismertette.